Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Το πιο ακριβό στολίδι του 2014 κόστιζε πανάκριβα!Το πιο Ακριβό Στολίδι του 2014 Κοστίζει Πανάκριβα!

Στα Harrods του Λονδίνου βρισκόταν το πιο ακριβό στολίδι στον κόσμο για το 2014 και κόστιζε 15.000 ευρώ. Το Wedgwood Advent House ( ήταν ένα λευκό, χριστουγεννιάτικα στολισμένο, σπιτάκι) είχε ένα πορσελάνινο στολίδι πίσω από κάθε του παραθυράκι.
Το μπλε-λευκό πορσελάνινο σπιτάκι ήταν 60 εκατοστά ψηλό. Πίσω από καθένα από τα 24 παράθυρά του κρυβόταν ένα στολίδι. Η παράδοση υπαγορεύει να ανοίγεται ένα παράθυρο κάθε μέρα από την πρώτη του Δεκέμβρη μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων.
thehomeissue_stolidi01


Το σπιτάκι δημιουργήθηκε από την βρετανική εταιρία Wedgwood ενώ πίσω από κάθε παραθυράκι του κρεμόταν ένα πορσελάνινο στολίδι το οποίο έχει και τη δική του βελούδινη θήκη. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι η λεπτομέρεια του σπιτιού το οποίο είχε και λίγο ψεύτικο χιόνι στη σκεπή του που φυσικά έμοιαζε πολύ αληθινό. Οι πόρτες του σπιτιού άνοίγαν εντελώς προκειμένου να μπορούν να βγαίνουν με ασφάλεια οι μπάλες από μέσα και να αποθηκεύονται μετά το τέλος των γιορτών.
Αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον είναι ότι το ένα διακοσμητικό σπιτάκι είχε πουληθεί από τα Harrods και ήταν ένα από τα μόνο τρία σπιτάκια που είχαν σχεδιαστεί και δημιουργηθεί. 
Αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο εναπομείναντα σπίτια πωλούνταν στα Harrods με έκπτωση στην τιμή των 11.000 ευρώ (μάλλον κανείς δεν έσπευσε να αγοράσει ένα τόσο ακριβό διακοσμητικό για το σπίτι του)!

Πηγή:spirossoulis.com
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου