Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στην Ελλάδα



Αν σχεδιάζετε να περάσετε κάποιες μέρες μακριά από την πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια των γιορτών μια πλειάδα προορισμών προσφέρονται για δράση, διασκέδαση αλλά και χαλάρωση σε γραφικά στέκια με τη  θέα πανέμορφων τοπίων. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιους  προορισμούς που αξίζει να γνωρίσετε αυτά τα Χριστούγεννα και θα σας αποζημιώσουν με το παραπάνω για την επιλογή σας να φύγετε από  την Αθήνα, έστω και  για λίγες μέρες.
Αράχωβα
Σε απόσταση 175 χλμ. από την Αθήνα  είναι ένας από τους αγαπημένους χειμωνιάτικους προορισμούς των κατοίκων της πρωτεύουσας και όχι μόνο. Αν είστε λάτρης του σκι  η Αράχωβα σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικά χιονοδρομικά κέντρα. 

Σε απόσταση 20 χλμ. από το χωριό βρίσκεται το μεγάλο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. Εκεί σας περιμένουν περισσότερες από20 χιονοδρομικές πίστες και δάσκαλοι από σχολές του σκι, που θα σας δώσουν τις απαραίτητες οδηγίες. 
Αν σας ενδιαφέρει περισσότερο η νυκτερινή διασκέδαση, η Αράχωβα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη νυχτερινή ζωή μεγάλων πόλεων. Τα νυκτερινά κλαμπ της περιοχής προσφέρονται για διασκέδαση μέχρι το πρωί. Αν  προτιμάτε κάτι λιγότερο έντονο, μπορείτε να απολαύσετε  μια βόλτα στους δρόμους με τα παραδοσιακά σπίτια και τους εκλεπτυσμένους ξενώνες. 
Πλήθος όμορφων καφέ και καλώ εστιατορίων σας περιμένει να τα επισκεφτείτε, πάντα με glamorous διάθεση. Οι τιμές των ξενώνων συγκαταλέγονται πάνω από τον μέσο όρο των κλασικών χειμερινών προορισμών στην Ελλάδα.




Ελάτη-Περτούλι
Η Ελάτη είναι χτισμένη αμφιθεατρικά μέσα  σε δάσος από έλατα σε υψόμετρο  920μ.  στο όρος Κερκιέτο (Κόζιακας). Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της οροσειράς της Πίνδου σε απόσταση 360  χιλιομέτρων από την  Αθήνα και 34 χλμ. από την πόλη τωνΤρικάλων

Δίνει τη δυνατότητα σε όσους την επισκεφτούν εκτός από το να απολαύσουν το σπάνιας ομορφιάς δάσος της να συμμετέχουν σε διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες. 
Το χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου σας προσφέρει όλες τις ανέσεις και δεν απευθύνεται μόνο σε έμπειρους σκιέρ.
 Αν θέλετε να δοκιμάσετε τις ικανότητες στην αναρρίχηση υπάρχουν τρεις διαθέσιμες αναρριχητικές διαδρομές που ξεκινούν από τη θέση Κόκκινος Μύλος.   
Στην Ελάτη μπορείτε να βρείτε όμορφα διακοσμημένες ταβέρνες και ορισμένες μοντέρνες καφετέριες.  

Καλάβρυτα
Σε απόσταση 195 χλμ από την Αθήνα αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους χειμωνιάτικους προορισμούς.
Χτισμένα στις πλαγιές του Χελμού σε υψόμετρο 750 μέτρων διαθέτουν ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.

Οι υποδομές του για τον χειμερινό τουρισμό θεωρούνται από τις καλύτερες στην Ελλάδα. 
Μπορείτε να επισκεφθείτε τα ιστορικά μοναστήρια της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου.Το πρώτο απέχει 4χλμ. από τα Καλάβρυτα και το δεύτερο 10. 
Αν έχετε διαθέσιμο χρόνο αξίζει να επισκεφτείτε το Σπήλαιο των Λιμνών το  οποίο θεωρείται μοναδικό στον κόσμο εξαιτίας των 13 αλεπάλληλων κλιμακωτών του λιμνών. Ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, καφενία, ξενώνες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια σε μεγάλη πληθώρα και για κάθε βαλάντιο.
Πήλιο
Τα 24 χωριά του Πηλίου μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους αλλά όλα ξεχωρίζουν για την πυκνή τους βλάστηση και για τις χαρακτηριστικές τους κεντρικές πλατείες με τις πετρόχτιστες εκκλησίες, τους μεγάλους πλατάνους και τις παραδοσιακές ταβέρνες.
Το Πήλιο απέχει από την Αθήνα 330 χλμ. και το χιονοδρομικό του κέντρο βρίσκεται 27 χλμ. μακριά από την πόλη του Βόλου.



Σε υψόμετρο 1.500μ., μέσα σε ένα δάσος από οξιές και αγριόλευκες, προσφέρει στους επισκέπτες του μια εντυπωσιακή  θέα στη θάλασσα. Η Πορταριά κρατάει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της αν και το πιο ανεπτυγμένο χωριό του Πηλίου. Στα Χάνια βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής (11χλμ. από Πορταριά).

Ζαγοροχώρια
Τα Ζαγοροχώρια είναι ένα σύμπλεγμα 46 ορεινών χωριών, στη περιοχή Ζαγορίου στην ‘Ηπειρο. Απέχουν 435 χλμ. από την Αθήνα και περίπου 20 χλμ. από τα Ιωάννινα.

Πεζοπορία, ορειβασία, ιππασία  και αναρρίχηση είναι ορισμένες από τις δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να συμμετέχετε αν βρεθείτε στα Ζαγοροχώρια. Το φαράγγι του Βίκου είναι ένα από σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής το οποίο μπορείτε και να διασχίσετε μέσω ενός προσιτού μονοπατιού. Ένα από τα ομορφότερα χωριά είναι το Πάπιγκο που αποτελείται από το Μεγάλο και το Μικρό. 

Βρίσκονται στις παρυφές της Αστράκας  και η απόσταση μεταξύ τους είναι 4χλμ. Θα σας εντυπωσιάσουν με την αρχιτεκτονική τους και με τη θέα που προσφέρουν. Αν προτιμάτε τα ήσυχα μέρη, από τα πιο πολυσύχναστα,  το Μικρό Πάπιγκο (1.040μ.) θα είναι ιδανικό για εσάς. Οι ταβέρνες που θα συναντήσετε δεν είναι πολλές αλλά είναι παραδοσιακές, όπως και τα λίγα καφενεία.

Καρπενήσι
Το ιδανικό κλίμα του Καρπενησίου προσφέρεται για χειμερινές διακοπές. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000μ. στις πλαγιές του όρους Βελούχι. 

Την περίοδο των Χριστουγέννων συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό τουριστών αλλά ακόμη και αν δεν σας αρέσει η πολυκοσμία αξίζει να επισκεφτείτε το Καρπενήσι αυτά τα Χριστούγεννα. Το χιονοδρομικό κέντρο απέχει 12χλμ. από την πόλη του Καρπενησίου και ξεκινά σε υψόμετρο  1.800 μέτρων. 
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα  της χώρας. Εκεί  μπορείτε να απολαύσετε την μοναδική εμπειρία του βραδινού σκι  ή της βόλτας με μηχανοκίνητα έλκηθρα. 
Αν όλα αυτά σας φαίνονται ριψοκίνδυνα μπορείτε να μάθετε τα βασικά για το άθλημα του σκι  ή να αρκεστείτε στη θέα των χιονισμένων βουνοκορφών από το σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου. 
Στο Καρπενήσι δεν θα βαρεθείτε καθώς υπάρχει ποικιλία στα εστιατόρια,  τις ταβέρνες και τα καφέ. Τιμές για όλα τα πορτοφόλια στον τομέα της διαμονής.
Το Μέτσοβο
Είναι ορεινή κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων, σε υψόμετρο 1.160 μ. Περιστοιχίζεται από τις ψηλές κορυφές της Πίνδου. Θα διανύσετε 415 χλμ. με το αυτοκίνητο αν προτιμήσετε να φτάσετε στο Μέτσοβο μέσω Τρικάλων. Αν επιλέξετε τη διαδρομή από την πόλη των Ιωαννίνων θα χρειαστείτε έξι ώρες για να φτάσετε στον προορισμό σας δηλαδή μια ώρα παραπάνω.


Στο Μέτσοβο μπορείτε να επισκεφτείτε σημαντικά αξιοθέατα όπως την Πινακοθήκη Αβέρωφ που περιλαμβάνει τα έργα Ελλήνων ζωγράφων των δύο προηγούμενων αιώνων και την Μονή του Αγίου Νικολάου που τιμά τον Άγιο Νικόλαο τον Μετσοβίτη. Μόλις 1,5 χλμ. από το Μέτσοβο βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο του Καρακολίου. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη αφού βρίσκεται δίπλα από την Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Τρικάλων.
Ορεινή Ναυπακτία
Η ορεινή Ναυπακτία φημίζεται για τα ψηλά της βουνά, τα απόκρημνα φαράγγια της και το άγονο έδαφος της. Το ξεχωριστό της τοπίο δεν έχει αξιοποιηθεί τουριστικά όσο θα έπρεπε. Αν αγαπάτε την απλότητα και την ηρεμία θα βρείτε αυτό που θέλετε στα χωριά της ορεινής Ναυπάκτου.


Η πόλη της Ναυπάκτου απέχει 271 χλμ. από την Αθήνα. Η απόσταση των 60 συνολικά χωριών της ορεινής Ναυπακτίας από τη Ναύπακτο κυμαίνεται από τα 30- 50 χλμ. 
Ορισμένα από τα πλέον γραφικά χωριά είναι η  Άνω Χώρα, το Παλαιοξάρι και η Ποτιδάνεια. Τα μέρη αυτά διακρίνονται για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα τους.

Πηγή:flowmagazine.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου