Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Αφράτη αμυγδαλόπιτα


Το αμύγδαλο δεν είναι ένας απλός ξηρός καρπός. Το αμύγδαλο, είναι ένα superfood, που για να είμαστε ακριβείς, δεν είναι ανήκει καν στην οικογένεια των ξηρών καρπών, καθώς ουσιαστικά είναι ο σπόρος της αμυγδαλιάς, που κρύβεται μέσα στον καρπό της.


Ένα ζουμερό και πεντανόστιμο κέικ που αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους. Συνοδέψτε το ιδανικά με ένα φλιτζάνι αχνιστό καφέ ή τσάι.


Υλικά

100γρ. αλεύρι μαλακό
100γρ. πούδρα αμυγδάλου
255γρ. ζάχαρη
75γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
4 αβγά
4γρ. μπέικιν πάουντερ
110γρ. κρέμα γάλακτος
1 λοβό βανίλιας
1½γρ. αλάτι
100γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC.

Βήμα 2
Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη και τα αβγά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τη βανίλια, “ξύνετε” τα σποράκια της, τα προσθέτετε στο μπολ και ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής.

Βήμα 3
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Βήμα 4
Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα χοντροσπασμένα αμύγδαλα, ανακατεύετε ξανά και αδειάζετε το μίγμα σε στρογγυλό, αντικολλητικό ταψί, διαμέτρου 28εκ. Αν δεν έχετε αντικολλητικό ταψί, θα πρέπει να το βουτυρώσετε και να το αλευρώσετε πριν βάλετε μέσα το μίγμα.

Βήμα 5
Βάλτε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά πριν το ψήσετε, να ξεκουραστεί.

Βήμα 6
Ψήστε την αμυγδαλόπιτα στο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο). Αφήστε την να κρυώσει καλά, πασπαλίστε την με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.


Πηγή:olivemagazine.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου