Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Χριστούγεννα: μοιραστείτε τη χαρά…(σχεδόν) ανέξοδα

Λαμπιόνια και μυρωδιές από κανέλα... φωνάζουν ότι διανύουμε γιορτινή περίοδο. Η παγκόσμια οικονομική κρίση από την άλλη, βάζει τους δικούς της φραγμούς, ακόμα και στο χριστουγεννιάτικο κλίμα. Καιρός να αποδείξουμε ότι Χριστούγεννα δε σημαίνει έξοδα και ψώνια. 

Κάντε φέτος τη διαφορά και ξεκινήστε τη δική σας εκστρατεία για Χριστούγεννα με φαντασία και έμπνευση. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ........
καλή διάθεση και όρεξη. Συμβάλλοντας σε αυτήν την κίνηση, έχει να σας προτείνει κάποιες διασκεδαστικές και ευχάριστες ιδέες.


Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό
Μπορεί να ακούγεται απλό, ίσως και παρανοϊκό στην εποχή μας, αλλά δεν έχετε να χάσετε τίποτα. Χαμογελάστε και μοιράστε γενναιόδωρα τις ευχές σας σε φίλους, γνωστούς ακόμα και σε αγνώστους. Βέβαια, αν σας κοιτάζουν περίεργα και σας περάσουν για τρελούς, μην τους παρεξηγήσετε… σημεία των καιρών είναι αυτά.


Τραγουδήστε τα κάλαντα
Όσοι έχουν παιδικές αναμνήσεις τραγουδώντας τα κάλαντα από πόρτα σε πόρτα είναι οι τυχεροί της παρέας. Όσοι από την άλλη, δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να το κάνουν, ποτέ δεν είναι αργά. Κρατήστε την αγνή ανάμνηση των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, σιγοψιθυρίστε κάποιο και γρήγορα θα μεταδώσετε γιορτινή διάθεση και στους γύρω σας. Εάν βέβαια αρχίσετε να χτυπάτε τα κουδούνια της πολυκατοικίας σας, τραγουδώντας, καλό θα ήταν να περιμένετε ...αντιδράσεις.

Φασούλι, το φασούλι…
Κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι σας, θυμηθείτε να παίρνετε και κάποια ψιλά μαζί σας. Το ποσό δεν έχει σημασία, ειδικά για κάποιον που το έχει ανάγκη. Εάν έχετε τη διάθεση και την οικονομική άνεση, καλό θα ήταν να προσφέρετε οτιδήποτε σε όσους δεν είχαν την ίδια τύχη με σας. Μην τους ξεχάστε όμως μετά τις γιορτές.



Χρώματα και φώτα
Φωτάκια, κεράκια, μπάλες και κάθε λογής στολίδι είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Μια καλή πρόταση είναι να αυτοσχεδιάσετε και να μην αγοράσετε στολίδια αλλά να κατασκευάσετε μόνοι σας, όσα περισσότερα μπορείτε. Θυμηθείτε να βάλετε όλη την οικογένεια στο...κόλπο. Έτσι, η γιορτινή διάθεση θα πλημμυρίσει τους πάντες γύρω σας.

Χαρίστε παιχνίδια
Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών και μόνο γι αυτόν το λόγο, αξίζει να χαρίσετε παλιά παιχνίδια ή κάποια που δεν χρειάζεστε πια, σε διάφορους οργανισμούς, ενώσεις, νοσοκομεία κ.λ.π που ασχολούνται με παιδιά. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με ρούχα ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο μπορεί να δώσει χαρά σε ένα παιδί.

Χείρα βοηθείας
Εκτός από αντικείμενα, βέβαια μπορείτε να χαρίσετε... χρόνο και ενέργεια, υποστηρίζοντας διάφορες πρωτοβουλίες, που διοργανώνονται αυτήν την εποχή. Αυτές τις ημέρες αρκετοί μη κερδοσκοπικοί φορείς διοργανώνουν διάφορα bazaar, όπου σίγουρα θα χρειαζόταν ένα…παραπάνω χεράκι βοηθείας.

Οργανώστε εσείς ένα bazaar
Μια εναλλακτική επιλογή, στο θέμα των Χριστουγεννιάτικων παζαριών είναι να διοργανώσετε με φίλους και γνωστούς ένα δικό σας, χαρίζοντας τα έσοδα σε άτομα που τα έχουν ανάγκη αυτήν την εποχή...και όχι μόνο.



Πλάθω κουλουράκια
Γιατί να αγοράσετε τα χριστουγεννιάτικα κουλουράκια ενώ μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας; Βρείτε μία συνταγή, αγοράστε τα υλικά ( αλεύρι, μαγιά κλπ, τα οποία ομολογουμένως είναι φτηνά), καλέστε φίλους και κυρίως μικρά παιδιά και μπείτε στην κουζίνα. Αφήστε τις χριστουγεννιάτικές μυρωδιές να πλημμυρίσουν το σπίτι σας, προσφέρετε τα εδέσματά σας σε φίλους, συγγενείς και γείτονες, βάλτε μουσική και χαρείτε τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Και αν δεν πετύχουν τα γλυκά, μην ανησυχείτε… η πρόθεση μετράει.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων
Διδάξτε στα παιδιά τι σημαίνει Χριστούγεννα και ποιο είναι το νόημα των ημερών, χωρίς φανφάρες και λαμπερά δώρα. Δείξτε τους τι σημαίνει χαρά, ευγνωμοσύνη και ευγένεια ψυχής και ίσως του χρόνου, να ακολουθήσουν περισσότεροι το παράδειγμά σας.


Πηγή : clickatlife

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου