Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Δίπλες με πορτοκάλι



Οι δίπλες είναι καλύτερη επιλογή σε σχέση με τους κουραμπιέδες, επειδή έχουν λιγότερες θερμίδες και σχεδόν 50% λιγότερα λιπαρά. Εάν, μάλιστα, για την παρασκευή τους έχει χρησιμοποιηθεί ελαιόλαδο και όχι σπορέλαιο, τότε θα εφοδιάσετε τον οργανισμό σας με καρδιοπροστατευτικά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.
1 δίπλα (45 γρ.)● Θερμίδες 170
● Λιπαρά 4,5 γρ.
Εντυπωσιάστε στο γιορτινό τραπέζι…

Υλικά 
1.300 γραμμάρια αλεύρι
200 γραμμάρια φρέσκος χυμός πορτοκάλι
1 πορτοκάλι(θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
200 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 αυγά
200 γραμμάρια γάλα
1 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα 
λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις δίπλες

Για το σιρόπι και το γαρνίρισμα θα χρειαστούμε
500 γραμμάρια νερό
500 γραμμάρια ζάχαρη
μέλι
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε το σιρόπι με το οποίο θα εμπλουτίσουμε τη γεύση του γλυκού,βάζουμε σε μια κατσαρόλα 500 γραμμάρια νερό και 500 γραμμάρια ζάχαρη.
Ανοίγουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν. Σε 2 λεπτά το σιρόπι είναι έτοιμο.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 200 γραμμάρια γάλα, 200 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι,200 γραμμάρια ελαιόλαδο και 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη. 
Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ με το γάντζο. Μόλις δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα,σταματάμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε 2 αυγά, 1.300 γραμμάρια αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε τα υλικά με τα χέρια μας. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη. 
Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για 20 λεπτά.

Στο χρονικό αυτό σημείο, χρησιμοποιώντας τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 1 εκατοστό. Κόβουμε τη ζύμη με το μαχαίρι σε λωρίδες στο μέγεθος μιας δίπλας. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τις δίπλες μέσα και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Ενώ τις τηγανίζουμε, χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα.

Όταν ψηθούν, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε πάνω σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας με το οποίο μπορούμε και να τις τυλίξουμε. Αυτό γίνεται για να στραγγίξουν και να φύγει το πολύ λάδι.

Όταν στραγγίξουν, τις βουτάμε στο σιρόπι και τις τοποθετούμε ξανά σε πιατέλα για να τις σερβίρουμε. Πριν τις σερβίρουμε,ρίχνουμε από πάνω μέλι και αν θέλουμε γαρνίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.


Πηγή:idiva.gr









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου