Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Λικέρ πορτοκαλιού για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο




Ο πιο φυσικός και γευστικός τρόπος για την θωράκιση του οργανισμού είναι το πορτοκάλι. Εντάσσοντάς το στην καθημερινή σας διατροφή θα νιώσετε… ζωντάνια και ευεξία, ενώ η βιταμίνη C θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε πιο εύκολα τα κρυώματα και τις γρίπες του χειμώνα. Ένας χυμός πορτοκάλι συνίσταται από τους διατροφολόγους ως ένα από τα πέντε γεύματα της ημέρας για την καλή λειτουργία του οργανισμού και του μεταβολισμού.



Η κατανάλωση πορτοκαλιών βοηθάει στο άσθμα, την βρογχίτιδα, την πνευμονία και τους ρευματισμούς. Είναι επίσης πολύτιμος σύμμαχος στην πρόληψη της πέτρας στους νεφρούς και του διαβήτη και μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης και την υψηλή πίεση.



Υλικά 
(για ένα μπουκάλι)
8 πορτοκάλια
1 λίτρο τσίπουρο
2 ξυλάκια κανέλας
550 γρ. ζάχαρη
λίγες σταγόνες χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση


Πλένετε τα πορτοκάλια και αφαιρείτε προσεκτικά τις φλούδες τους προσέχοντας να μην πλησιάσετε το άσπρο τμήμα τους που είναι πικρό.

Σε γυάλινο βάζο ρίχνετε τις φλούδες και το τσίπουρο. Κλείνετε αλλά δεν σφραγίζετε για να μπορεί το μείγμα να αναπνέει και το αφήνετε σε δροσερό μέρος για 5-6 μέρες.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε 1/2 λίτρο νερό, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και τα ξυλάκια κανέλας. Βράζετε μέχρι να γίνουν σιρόπι. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και αφαιρείτε την κανέλα.

Σουρώνετε το τσίπουρο και το ανακατεύετε με το σιρόπι. Τοποθετείτε σε γυάλινο μπουκάλι.

Πηγή:icookgreek.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου