Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Ας διακοσμήσουμε το γιορτινό τραπέζι


Τα φαγητά μοσχομυριστά, το σπίτι καθαρό και όμορφο. Το γιορτινό τραπέζι δεν μπορεί να υστερεί λοιπόν. Ας δούμε απλούς, εύκολους, αλλά ξεχωριστούς τρόπους διακόσμησης.
Α. Καραμελωτά μπαστουνάκια
Δώστε κόκκινο χρώμα στο γιορτινό σας τραπέζι με καραμελένια μπαστουνάκια. Ένα από τα κατεξοχήν χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά που μπορεί να κοσμήσει όχι μόνο το δέντρο, τις τσάντες με τα δώρα και τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες αλλά και ένα γλυκό που μπορούν μετά το φαγητό να απολαύσουν οι μικροί αλλά και μεγάλοι συνδαιτημόνες.
Αφού στρώσετε το τραπέζι με ένα λευκό/κόκκινο ή πράσινο τραπεζομάντιλο, βάλτε καραμελένια μπαστουνάκια μέσα σε δύο διάφανα γυάλινα βάζα (ή ακόμα και σε ποτήρια). Θα μπορούσατε ακόμα να τυλίξετε στο βάζο μια κορδέλα σε κόκκινο ή χρυσαφί χρώμα. Για ακόμα πιο γιορτινό αποτέλεσμα μπορείτε δίπλα στο βάζο να βάλετε πολύχρωμες γυάλινες μπάλες. Τοποθετήστε τα  συμμετρικά στο τραπέζι, μπροστά από το καλό σας σερβίτσιο.

Β. Πολυτελείς χαρτοπετσέτες
Αναμφίβολα σημαντική λεπτομέρεια για το τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η χαρτοπετσέτα είναι η λεπτομέρεια που κάνει γιορτινό το σερβίτσιο. Αφού τοποθετήσετε το καλό σας, λευκό, σερβίτσιο στο τραπέζι, στολίστε περίτεχνα τα πιάτα με χαρτοπετσέτες πολυτελείας.
Επιλέξτε ένα σετ χρωματιστές χαρτοπετσέτες πολυτελείας, μεγάλου μεγέθους είτε στα κλασικά χρώματα των εορτών (κόκκινο, πράσινο) είτε με χριστουγεννιάτικα μοτίβα όπως καμπανούλες, αγγελάκια, γκι και στολισμένα δεντράκια. Τυλίξτε τη χαρτοπετσέτα έτσι ώστε να σχηματίσετε μια βεντάλια και δέστε τη λίγο πιο κάτω από τη μέση της με μια χρυσαφί κορδέλα. Ενισχύστε την εικόνα περνώντας ένα στολίδι ή μια μικρή χριστουγεννιάτικη μπάλα στην κορδέλα.

Γ. Η κομψότητα του αλεξανδρινού
Το αλεξανδρινό, ένα από τα φυτά που αποτελούν σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων, μπορεί να προσδώσει ένα λιτό αλλά κλασικό και κομψό στυλ στο γιορτινό σας τραπέζι.
Είναι καλύτερα να χωρίσετε σε τρία μέρη τα λουλούδια ώστε να υπάρχει χρώμα κατά μήκος όλο του τραπεζιού. Για αυτόν τον συνδυασμό προτιμήστε ένα μονόχρωμο τραπεζομάντιλο (λευκό/κόκκινο/πράσινο) και λευκό σερβίτσιο.
Σε ένα μπολ με νερό, τοποθετήστε ένα λευκό κερί και  τριγύρω βάλτε τα φύλλα του αλεξανδρινού.
Δ. Μύρισε κανέλα

Ένας πολύ ζεστός συνδυασμός για το γιορτινό σας τραπέζι είναι τα κεριά τα οποία μπορείτε να στολίσετε με κομμάτια κανέλας. Θα χρειαστείτε λευκά κεριά, με στέρεη βάση, και κάποια ξυλαράκια  κανέλας. Κολλήστε τα ξυλαράκια κανέλας στο κερί με πιστόλι σιλικόνης ή μια δυνατή κόλλα.
Κάντε ακόμα πιο ρομαντική τη διακόσμησήσας τοποθετώντας γύρω από τα κεριά στο τραπέζι μικρά ταρανδάκια, τα οποία μπορείτε να επικαλλύψετε με glitter.
Στρώστε ένα τραπεζομάντιλο που να ταιριάζει με την απόχρωση του καφέ και προτιμήστε λευκό σερβίτσιο. Τοποθετήστε τα κεριά στη μέση του τραπεζιού και τριγύρω βάλτε μερικά μικρά ταρανδάκια.
Πηγή:infokids.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου