Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Πινιάτα, η νέα μόδα στα παιδικά πάρτι

pinata-animater
Οι πινιάτες αποτελούν πλέον τη νέα μόδα σε κάθε παιδικό πάρτυ. Τα παιδιά διασκεδάζουν παίζοντας, ενώ παράλληλα κερδίζουν πλούσια δώρα. Οι πινιάτες βγαίνουν σε διάφορα σχέδια και μεγέθη (π.χ. δεινόσαυρος, πριγκιπικό κάστρο ή ένα λιοντάρι), ενώ αποτελούν την τέλεια επιλογή σε κάθε πάρτυ. Είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα για διασκέδαση αλλά και τη διακόσμηση του πάρτυ. Το καταπληκτικό σε αυτό το το παιχνίδι είναι, ότι σχεδιάστηκε ειδικά για να σπάει!
Η παράδοση
Η πινιάτα είναι μια μεξικάνικη παράδοση που έχει καταγωγή από την Ισπανία, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια έχει συσχετιστεί με τα παιδικά πάρτυ όλου του κόσμου. Η παραδοσιακή Μεξικάνικη πινιάτα είναι ένα αστέρι με επτά κορυφές, γεμισμένη με ζαχαρωτά την οποία την χτυπάνε για να σπάσει και να ελευθερωθούν τα γλυκά! Παράλληλα τα παιδιά τραγουδούσαν το τραγούδι της πινιάτας:
Dale, dale, dale, no pierdas el tino, Hit it, hit it, hit it, don’t let your aim go astray, Porque si lo pierdes, pierdes el camino, Because if you loose it, you loose your way.
piniata-adults
Τα σχέδια
Οποιοδήποτε και αν είναι το θέμα του πάρτυ σας, υπάρχουν αμέτρητα μοναδικά σχέδια τα οποία θα δείξουν υπέροχα στο χώρο του πάρτυ, ενώ είναι κατάλληλα για εσωτερικό και εξωτερικό χώρο. Συνδυάστε έναν κροκόδειλο για το πάρτυ με θέμα ζούγκλα, έναν μονόκερο ή μια πεταλούδα για ένα κοριτσίστικο πάρτυ, καθώς και ένα τραινάκι ή μία μπάλα για ένα αγορίστικο πάρτυ. Επίσης υπάρχουν εποχιακές πινιάτες για χριστούγεννα, απόκριες, πάσχα, Halloween καθώς και για ειδικές εκδηλώσεις, όπως βάπτιση, baby shower, ακόμα και για τον γάμο. Μπορείτε να βρείτε όλα τα διαθέσιμα σχέδια στο Piniata.gr
 
Πώς παίζεται το παιχνίδι της πινιάτας
Πρώτα απ’ όλα θα χρειαστείτε ένα ψηλό σημείο για να κρεμάσετε την πινιάτα. Στην συνέχεια θα βάλετε τα παιδιά σε μία σειρά και ο πρώτος παίχτης θα κλείσει τα μάτια του με την ειδική μάσκα ή με κάποιο μαντίλι. Αφού στριφογυρίσει 2-3 φορές του δίνετε το ειδικό ρόπαλο για να δοκιμάσει την τύχη του στο χτύπημα της πινιάτας. (Συμβουλή: Εάν έχετε πολλά παιδιά, καλό θα είναι να χτυπήσουν από μια φορά το καθένα, ώστε να παίξουν όλοι).
Προσοχή ο παίχτης με το ρόπαλο να είναι 3 μ. μακριά από οποιονδήποτε άλλον, προς αποφυγή τραυματισμών και θυμηθείτε να του πάρετε το ρόπαλο από τα χέρια όταν σπάσει η πινιάτα.
Τον συντονισμό στο παιχνίδι της πινιάτας μπορεί να τον κάνει μία έμπειρη ανιματέρ από το Poly party, ντυμένη στο θέμα του πάρτυ.
thema-diastimaΜε τι γεμίζεται η πινιάτα
Μπορείτε να γεμίσετε μια πινιάτα με γλυκά, ζαχαρωτά, σοκολάτες, μικρο-παιχνιδάκια, σφυρίχτρες και χαρτοπόλεμο. Εμείς προτείνουμε μοναδικά γεμίσματα πινιάτας ανάλογα τον αριθμό των παιδιών και την πινιάτα που θα διαλέξετε.

Οι επιλογές στις πινιάτες είναι αμέτρητες αλλά ακόμα και να μην βρείτε αυτήν που ψάχνετε, αναλαμβάνουμε να σας φτιάξουμε μια μοναδική χειροποίητη πινιάτα.
Πηγή:infokids.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου