Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Τι δείχνει το χριστουγεννιάτικο σου δέντρο για τον χαρακτήρα σου


Ξέρω πολλούς που βαριούνται να ξεστολίσουν, αλλά ούτε έναν που να βαριέται να στολίσει. Πώς να πεις όχι σε μία διαδικασία που περιλαμβάνει χρωματιστά μικροπράγματα, στολίδια, πολύ γκλίτερ, λαμπιόνια κι ένα σωρό χρώματα και συμπυκνώνει τη μαγεία των Χριστουγέννων; Ο λόγος όμως που το κάθε δέντρο είναι ξεχωριστό δεν βρίσκεται μόνο σε αυτά, αλλά στο γεγονός ότι βάζεις και κάτι από εσένα. Γι” αυτό ακριβώς το λόγο είναι ένα παράθυρο στην ψυχοσύνθεσή σου.
Είσαι έτοιμη να μάθεις τι λέει το χριστουγεννιάτικο σου δέντρο για σένα;
1. Με αστέρι στην κορυφή
Δυναμική και με ισχυρό πνεύμα ηθικής. Να δύο εύστοχοι τρόποι για να σε περιγράψει κανείς. Έχεις ένα πολύ συμπαγές σύστημα πεποιθήσεων (με άλλα λόγια, ξέρεις τι θέλεις από τη ζωή σου), αλλά συχνά ψάχνεις για «σημάδια» για να βεβαιωθείς ότι κάνεις το σωστό.
Στις σχέσεις σου έχεις (ή τέλος πάντων σου αρέσει να έχεις) το πάνω χέρι, να οργανώνεις, να προγραμματίζεις, να παίρνεις σημαντικές αποφάσεις. Μία μικρή συμβουλή: Αν δεν θέλεις να απογοητεύεσαι, χρειάζεται να αποδεχτείς ότι δεν γίνεται να περνάει πάντα το δικό σου.
2. Με φιγούρα-αγγέλου στην κορυφή

Με εμφανείς τις επιρροές από τη μαμά σου η οποία, αν μπορούσε, πολύ πιθανό να έβαζε αγγελάκι και πάνω από τον απορροφητήρα, αυτό το στολίδι στην κορυφή του δέντρου δείχνει ότι είσαι άνθρωπος που αντλεί ευχαρίστηση από το να φροντίζει τους άλλους και να τους κάνει να αισθάνονται ξεχωριστοί. Ελπίζουμε αυτό το πνεύμα ευγένειας και καλοσύνης να μην σε διακατέχει μόνο στις γιορτές, αλλά όλο το χρόνο.
3. Ψεύτικο δέντρο



Είτε το κάνεις γιατί είσαι κατά της κοπής των ελάτων, είτε επειδή το αληθινό μαδάει πάνω στο χαλί, θεωρείς πολύ πιο λογικό να επενδύσεις σε κάτι που, στο τέλος, θα αποθηκεύσεις και θα μπορείς να έχεις και του χρόνου απ” ότι σε κάτι που θα το έχεις για 15 ημέρες και μετά θα το αφήσεις δίπλα στα σκουπίδια. Αυτό, εκτός από πρακτικό πνεύμα, αποκαλύπτει και την τάση σου να κάνεις μακρορόθεσμα σχέδια.
4. Δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το σαλόνι σου
Μπορεί το σπίτι σου να είναι μικρό, αλλά αυτό ούτε για μία στιγμή δεν στάθηκε εμπόδιο στην επιθυμία σου για μεγάλο, πλούσιο, ψηλό δέντρο. Τι μας δείχνει αυτό; Την φιλόδοξη φύση σου. Δεν φοβάσαι να κάνεις μεγάλα όνειρα, μεγαλεπήβολα σχέδια, αλλά κυρίως δεν φοβάσαι να προσπαθήσεις γι” αυτά, ακόμα κι αν ξέρεις ότι μπορεί να αποτύχεις.
5. Το «δέντράκι»

Αν έχεις δει την ταινία Τα Χριστούγεννα του Τσάρλι Μπράουν ξέρεις πολύ καλά τι εννοούμε. Αυτό το φτωχό, άνευρο, ελαφρώς μιζεράμπλ δεντράκι, με τα λιγοστά -και τα μισά σπασμένα- στολίδια. Κι όμως. Αυτό το είδος δέντρου αποκαλύπτει έναν άνθρωπο με χιούμορ κι αισιόδοξο, που βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο. Και το σημαντικότερο; Δημιουργικό. Βλέπεις, μπορεί το δέντρο σου να μοιάζει φτωχό, αλλά αποκαλύπτει έναν πλούσιο σε φαντασία εσωτερικό κόσμο.

6. Με πολλά, πάρα πολλά, λαμπιόνια

Ένα τέτοιο δέντρο- αναγκαστικά- δεν περνάει απαρατήρητο. Το ίδιο επιθυμείς κι εσύ. Αυτό το δέντρο με τα χιλιάδες λαμπιόνια είναι όπως ο εσωτερικός σου κόσμος: μεγάλο και φωτεινό. Είσαι εξωστρεφής, ευδιάθετη, πρόθυμη, τολμηρή και λατρεύεις να είσαι στο επίκεντρο της προσοχής. Όχι ότι δυσκολεύεσαι σε αυτό. Πάντα έχεις μία ενδιαφέρουσα ή πολύ αστεία ιστορία να πεις και να τους κάνεις όλους να μαζευτούν γύρω σου.

7. Με DIY στολίδια


Πέρα από το προφανές, το πόσο δημιουργική είσαι δηλαδή, εδώ έχουμε να κάνουμε και με έναν άνθρωπο ανοιχτόμυαλο, που δεν φοβάται να είναι διαφορετικός από τους άλλους, ακόμα κι αν ξέρει ότι αυτό μπορεί να μην είναι πάντα αρεστό. You go girl!

8. Το παραδοσιακό



Από τότε που ήσουν μικρή, κάθε χρόνο το στολίζεις με τον ίδιο κι απαράλλαχτο τρόπο. Κρεμάς τα ίδια στολίδια, το διακοσμές με τις παλιές καρό καρδέλες, βάζεις χιονάκι, ή την «βροχή», χρυσές και κόκκινες γιρλάντες και, φυσικά, από κάτω, φάτνη.
Αυτό, σε γενικές γραμμές, δείχνει πως δεν σου αρέσουν οι αλλαγές και αποστρέφεσαι ό,τι σου δημιουργεί ανασφάλεια. Το να κάθεσαι σπίτι δεν σε κάνει να βαριέσαι. Ίσα ίσα σου δίνει μία ανεπανάληπτη αίσθηση ζεστασιάς και ασφάλειας, δύο χαρακτηριστικά που αναζητάς και στις σχέσεις με τους φίλους σου και τον σύντροφό σου.
Καλές γιορτές είπαμε;
Πηγή:pestomou.info

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου