Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Εορταστική σαλάτα ξινόμηλο - σελινόριζα


Η μαγιονέζα είναι εκείνη που δίνει την ισορροπία σε αυτή την εορταστική σαλάτα. Αγκαλιάζει εξαιρετικά το ξινομηλο ενώ το άρωμα της σελινόριζας ενισχύεται από τον αστεροειδή γλυκάνισο. Απαλές υφές και δροσερή αίσθηση που ταιριάζει σε ένα γιορτινό τραπέζι. Καλές γιορτές!

Υλικά
3 φλιτζάνια τριμμένη σελινόριζα στον τρίφτη
2 ξινόμηλα τριμμένα στον τρίφτη

120 γρ. Μαγιονέζα 

100 γρ. γιαούρτι
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Χυμός από 1 γλυκολέμονο (lime)

1 τεμάχιο αστεροειδή γλυκάνισο

2 κ.σ άνηθο

Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τη σελινόριζα. Την περνάμε από τον τρίφτη στο μεγάλο διάκενο και ακολούθως τα ξινόμηλα. Περιχύνουμε αμέσως με το γλυκολέμονο για να μην μαυρίσουν.
Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε τη Μαγιονέζα Brava Light με το γιαούρτι. Κοπανάμε στο γουδί τον αστεροειδή γλυκάνισο με μια πρέζα αλάτι. 



Προσοχή από το μπαχαρικό που θα αποκτήσουμε (αλάτι+ γλυκάνισο) θα προσθέσουμε στη σαλάτα μας 1/3 κουταλάκι του γλυκού, γιατί το άρωμα είναι έντονο. Το υπόλοιπο το φυλάμε σε καλά κλεισμένο βαζάκι και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για άλλη Παρασκευή.

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, σελινόριζα, ξινόμηλο το άνηθο, το ντρέσινγκ Μαγιονέζας και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε. Μπορούμε να φυλάξουμε στο ψυγείο ώσπου να σερβίρουμε, όπου και προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή:mastercook.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου