Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Οι τύποι της σοκολάτας


Οι 5 τύποι σοκολάτας που μπορούμε να βρούμε στην αγορά είναι οι εξής: Η πικρή σοκολάτα, όσο ανεβαίνει η περιεκτικότητα...

...σε κακάο τόσο ανεβαίνει η τιμή της αλλά και η γεύση της γίνεται πιο μεστή και πικρή. Η περιεκτικότητα σε κακάο κυμαίνεται μεταξύ 50 και 70 %.


Η κουβερτούρα, που είναι σχεδόν ίδια με την απλή σοκολάτα, μόνο που, αφού λιώσει, σταθεροποιείται πιο γρήγορα και γίνεται τραγανή και λαμπερή. Στην αγορά βρίσκουμε εύκολα τη σοκολάτα με περιεκτικότητα κακάου 53%.

Η σοκολάτα γάλακτος, που περιέχει εκτός από το κακάο και στερεά γάλακτος ή κρέμα, ζάχαρη και βανίλια.

Η λευκή σοκολάτα, είναι στη πραγματικότητα ένα παρασκεύασμα με βούτυρο κακάο, στερεά γάλακτος και ζάχαρη, ενώ αρωματίζεται με βανίλια.

Οι σταγόνες σοκολάτας χρησιμοποιούνται σε παρασκευές που θέλουν ψήσιμο γιατί περιέχουν λιγότερο βούτυρο κακάο και κρατάνε το σχήμα τους. Τις βάζουμε κυρίως σε ζύμες (κέικ,μπισκότα).

Η σοκολάτα διατηρείται περίπου ένα χρόνο στο ντουλάπι της κουζίνας τυλιγμένη με διαφανή μεμβράνη. Η ιδανική θερμοκρασία για να συντηρηθεί σωστά είναι οι 20ο C. Πρέπει να είναι αεροστεγώς κλεισμένη γιατί έχει την ιδιότητα να απορροφάει τις μυρωδιές από τα τρόφιμα που έχουμε στο ντουλάπι. Το ψυγείο δεν είναι το πιο κατάλληλο μέρος για να διατηρήσουμε τη σοκολάτα, γιατί έχει αρκετή υγρασία και μετά από λίγο χάνει τη γυαλάδα της και ασπρίζει.
Πηγή:mastercook.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου