Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Τι να κάνετε για να μην μείνετε με «άδειο» πορτοφόλι μετά τις γιορτές

Τι να κάνετε για να μην μείνετε με «άδειο» πορτοφόλι μετά τις γιορτές -5 συμβουλές [λίστα]

Λίγο το χριστουγεννιάτικο κλίμα, λίγο η ανάγκη για ανανέωση και φυσικά τα δώρα σε φίλους και συγγενείς, έχουν ως αποτέλεσμα να σκορπίζουμε τα λεφτά χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Πέντε κόλπα για αποτελεσματικότερη διαχείριση των χρημάτων σας θα σας κάνουν να χαρείτε το εορταστικό κλίμα και να μην μείνετε με άδειο πορτοφόλι μετά τις 2 Ιανουαρίου.




Μην τρομάζετε από τη «ροή» της αγοράς.


Το ότι αυτές τις μέρες τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ να είναι ασφυκτικά γεμάτα, δεν είναι σημαντικός λόγος για να επηρεάζεστε. Καλύψτε τις ανάγκες σας και αγοράστε όσα επιθυμείτε έχοντας κάνει κάποιο πλάνο και έχοντας καταμερίσει σωστά τα χρήματά σας.


Πάρτε οικονομικές συμβουλές από ειδικούς.

Η χρονιά φθάνει στο τέλος της και τώρα είναι μία καλή στιγμή για να κάνετε τον οικονομικό απολογισμό της χρονιάς. Σε όποιον οικονομικό κύκλο κι αν ανήκετε, υπάρχουν άνθρωποι που θα σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε σωστά τις απολαβές σας, τα έξοδα σας και τα επόμενα σας βήματα.

Μιλήστε για τα χρήματα, όπως μιλάτε για την υγεία σας.
Σε έρευνα που έγινε, το 77% των ερωτηθέντων δήλωσε πως έχουν εμπιστοσύνη να μιλάνε για την υγεία τους και μόνο το 47% είχαν άνεση να συζητούν το ίδιο για τα οικονομικά τους. Αν, λοιπόν, δεν έχετε συχνή επαφή με τον λογιστή σας ή τον τραπεζικό σας, μία βόλτα από εκεί μπορεί να σας φέρει μία ευχάριστη έκπληξη.



Μην κοιτάτε μόνο το σήμερα.

Μπορεί το μότο «ζήσε το σήμερα και ξέχνα το αύριο» να λειτουργεί σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά όχι στα οικονομικά μας. Το να κάνετε οικονομίες, ανεξαρτήτως εορτών, θα σας φανεί σίγουρα χρήσιμο κάποια στιγμή στο μέλλον.

Γι' αυτό το λόγο αν έχετε σκοπό να «ανοιχτείτε» τα Χριστούγεννα, σιγουρευτείτε πως έχετε κάποια χρήματα στην άκρη, ώστε να μην εκτεθείτε σε περίπτωση...αφραγκίας.
Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές του χώρου εργασίας (και γενικά).
Ελέγξτε για το αν δικαιούστε χριστουγεννιάτικο δώρο, για το πόσο επιπλέον χρήματα θα πάρετε αν δουλεύετε σε αργίες και γενικά εκμεταλλευτείτε κάποιες εκπτώσεις που μπορεί να έχετε τώρα λόγω των εορτών.


Πηγή:iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου