Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Τα μυστικά του ρουζ... που δεν γνωρίζετε!

  No comments    
categories: 


Αποφύγετε τα γνωστά λάθη γύρω από το ρουζ και «φωτίστε» με χρώματα το πρόσωπό σας! Και όμως, το ρουζ αποτελεί το πιο μαγικό εργαλείο του μακιγιάζ και είναι ικανό να βελτιώσει το σχήμα και τις ατέλειες του προσώπου σας. Ωστόσο, η τοποθέτηση αλλά και το χρώμα του «κρύβουν» μυστικά που είναι ικανά να αναδείξουν ή να καταστρέψουν την εμφάνισή σας...
Το χρώμα του ρουζ... με τα χαρακτηριστικά σας
Οι τόνοι του ρουζ μπορούν να αλλάξουν εντελώς το πρόσωπό σας! Οι ανοιχτόχρωμες γυναίκες είναι προτιμότερο να επιλέξουν ρουζ σε χρώμα του απαλού ροζ και του βερικοκί, ενώ όσες έχουν σκούρα χαρακτηριστικά καλύτερα να διαλέξουν ένα ρουζ σε ροδί, μπρονζέ ή καφετί χρώμα. Ειδικότερα, η ιδανική απόχρωση του ρουζ πάνω σας... είναι το χρώμα που αποκτούν τα μάγουλά σας μετά από λίγες ώρες γυμναστικής. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορείτε να δοκιμάσετε νέα χρώματα ή να ταιριάξετε δυο αποχρώσεις μαζί για ένα πιο βαθύ αποτέλεσμα.
Πως να απλώσετε το ρουζ στο πρόσωπό σας!
Καλό είναι να διαλέξετε ένα βουρτσάκι με μακριές τρίχες. Αν οι τρίχες του είναι σκληρές ή έχουν αλλοιωθεί, χρησιμοποιήστε λίγο κοντίσιονερ και θα τις μετατρέψετε σε καινούριες. Η σωστή τοποθέτησή του γίνεται σχεδόν κάθετα με μια μικρή κλίση, απλώνοντάς το χρώμα στα ζυγωματκά. Σημαντικό είναι να «γελάτε», ώστε να τονίζονται τα ζυγωματικά σας. Πάντως, πρέπει να το τοποθετείτε πάνω από το τέλος της μύτης και χωρίς να διαπερνά το κάθετο της μέσης του ματιού. Αν βάλετε παραπάνω ρουζ, «σβήστε» το με λίγη πούδρα!
Ρουζ σε κανονική ή υγρή μορφή;
Το ρουζ διατίθεται όχι μόνο σε μορφή πούδρας αλλά και σε υγρή. Πρόκειται για δυο διαφορετικά είδη που έχουν κοινό στόχο και διαφέρουν μόνο στην εφαρμογή τους. Αν τα μήλα του προσώπου σας είναι έντονα, προτιμήστε το ρουζ σε σκόνη, ενώ την υγρή μορφή επιλέξτε την για πιο εύκολη εφαρμογή, ειδικά αν έχετε ώριμη επιδερμίδα. Προσοχή! Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα αποφύγετε το ρουζ σε υγρή μορφή.
Το ρουζ... διορθώνει κάθε ατέλεια!
Ανάλογα με το πως θα απλώσετε το ρουζ, έχετε τη δυνατότητα να διορθώσετε μερικές ατέλειες. Είναι γνωστό, οτι τα σκούρα χρώματα μικραίνουν, ενώ τα ανοιχτά μεγαλώνουν. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να γεμίσετε με σκιές το πρόσωπό σας, αλλά και να φωτίσετε τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά σας. Μια χρήσιμη τεχνική είναι να απλώνετε το ρουζ στο περίγραμμα του προσώπου, ώστε να κάνετε το πρόσωπό σας να «τραβά» τα βλέμματα. Προχωρήστε στα κοψίματα των ζυγωματικών με σκούρο ρουζ και αργότερα φωτίστε το ίδιο μέρος με ανοιχτό ρουζ. Το αποτέλεσμα θα είναι να δώσετε ένταση στο πρόσωπό σας.


Η χρήση του ανάλογα με τον τύπο πρόσωπου
Αν θέλετε να κάνετε το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο λεπτό, απλώστε το ρουζ σε όλη την επιφάνεια των ζυγωματικών, ενώ αν έχετε ένα μακρύ πρόσωπο τοποθετήστε το αποκλειστικά στα μάγουλα. Για τις γυναίκες με τετράγωνο πρόσωπο... καλό είναι να βάλουν το ρουζ κεντρικά στα μάγουλα, ώστε να μειωθεί το χρώμα προς τα πλάγια. Γενικά πάντως, αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, τοποθετείστε με καθοδική κίνηση το ρουζ στην εξωτερική γωνία των ζυγωματικών και όχι στο κέντρο τους.
Πηγή:flowmagazine.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου