Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Τι πρέπει να γνωρίζω για τις κουρτίνες

Οι κουρτίνες είναι το στολίδι του σπιτιού γι' αυτό δώστε τους την προσοχή που τους αξίζει.
1. Το σχήμα και το χρώμα της κουρτίνας εξαρτώνται (και) από το κλίμα της περιοχής όπου βρίσκεται το σπίτι, προκειμένου να εξυπηρετεί εκτός από τις αισθητικές και τις πρακτικές ανάγκες σας.
2. Αν δεν μπορείτε να αλλάζετε χειμωνιάτικες-καλοκαιρινές κουρτίνες, επιλέξτε από την αρχή διπλές κουρτίνες (και διπλό κουρτινόξυλο) με πιο ελαφριά υφάσματα εξωτερικά (προς το παράθυρο) και πιο βαριά εσωτερικά, τα οποία το καλοκαίρι θα μένουν ανοιχτά, ώστε να επιτρέπουν στον αέρα να περνάει.
3. Για να μην τραβάτε τα υφάσματα τοποθετήστε ένα χειροκίνητο μηχανισμό, ώστε να τραβιέται η κουρτίνα ομοιόμορφα και να μη χαλάει ούτε να λερώνεται.
4. Αν το σπίτι δεν είναι δικό σας, μην επενδύσετε μεγάλο κεφάλαιο για κάτι το οποίο ίσως να μην μπορείτε να αξιοποίησετε αργότερα στο επόμενο σπίτι.
5. Τα σκούρα χρώματα ταιριάζουν σε χειμωνιάτικη διακόσμηση ή ανοίγματα με προσανατολισμό στο βορρά, για να προστατεύουν από το κρύο. Τα ανοιχτόχρωμα ελαφρά υφάσματα είναι για καλοκαιρινές εμφανίσεις, γιατί αφήνουν τον αέρα να περνάει αλλά προστατεύουν από τη ζέστη.
6. Όταν μιλάμε για το πλάτος μιας κουρτίνας εννοούμε πάντα το ένα φύλλο, ακόμα κι αν πρόκειται για δύο τεμάχια.
7. Μετρώντας το πλάτος της κουρτίνας, μην αγνοήσετε την αισθητική του σε περίπτωση που θέλετε να φαίνεται ή να κρύβεται και υπολογίστε ανάλογα τις διαστάσεις.
8. Για να μετρήσετε μια… «άνετη» κουρτίνα (να μην είναι τσίμα τσίμα), θα υπολογίσετε το πλάτος του παράθυρου ή της πόρτας επί δύο (ή και επί τρία για ακόμα πιο «πλούσια» κουρτίνα).
9. Το μήκος (ή ύψος) της κουρτίνας αφορά την απόσταση από την κορυφή του κουρτινόξυλου μέχρι το στρίφωμά της. Μην τοποθετήσετε τη βέργα ακριβώς επάνω από την πόρτα ή το παράθυρο αλλά αρκετα εκατοστά πιο πάνω (15-20 εκ.), βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί και από το ύψος του χώρου σας γιατί δεν θέλετε να κολλήσετε το κουρτινόξυλο στο ταβάνι αλλά να το βάλετε αρκετά ψηλά ώστε να δώσετε ύψος και αρχοντιά στον χώρο.
10. Προσοχή, σε περίπτωση που διαλέξετε κουρτίνα με θηλιά υπολογίστε το ύψος με τη θηλιά να είναι δεμένη επάνω στο κουρτινόξυλο.
11. Στο παράθυρο του μπάνιου, διαλέξτε ή ένα βαμβακερό ύφασμα που πλένεται εύκολα ή ένα ένα ρόμαν από μπαμπού για ένα natural look.
Πηγή:spirossoulis.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου