Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Μειώστε την κατανάλωση δεδοµένων του κινητού σας

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες google chrome

Εάν το πακέτο δεδοµένων που έχετε στησύνδεση κινητής τηλεφωνίας που χρησιµοποιείτε δεν προσφέρει πολύ µεγάλο όγκο δεδοµένων και θέλετε να κάνετε οικονοµία στα data, τότε µπορείτε να εκµεταλλευτείτε τις δυνατότητες που σας προσφέρει ο Google Chrome browser. Τόσο οι χρήστες συστηµάτων Android όσο και εκείνοι που έχουν στην κατοχή τους έναiPhone µπορούν να εκµεταλλευτούν την ενσωµατωµένη δυνατότητα µείωσης της κατανάλωσης δεδοµένωνπου έχει ο Chrome.
Στο Android, µπορείτε να ανοίξετε τον Chrome, να πατήσετε το More ή το εικονίδιο µε τις τρεις τελίτσες επάνω δεξιά και µετά να επιλέξετε από εκεί το Settings ή αλλιώς Ρυθµίσεις. Θα πρέπει να επιλέξετε από τιςΣύνθετες Ρυθµίσεις [Advanced], το Μείωση Χρήσης Δεδοµένων [Data Saver] προκειµένου να ενεργοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα. Ένα γράφηµα θα σας ενηµερώνει για τη µείωση του όγκου δεδοµένων που θα επιτυγχάνετε σε κάθε περίοδο µέτρησης.
Αντίστοιχα, στο iOS, θα ανοίξετε και πάλι τον Chrome και θα κάνετε tap στο πλήκτρο More επάνω δεξιά. Εδώ µπορείτε να επιλέξετε ανάµεσα σε δύο επιλογές. Η µία είναι να δώσετε στον Chrome την εντολή να µην κάνει preloading των ιστοσελίδων ποτέ, και η άλλη να δώσετε την άδεια να γίνεται το preloading των ιστοσελίδων µόνο στην περίπτωση που είστε συνδεδεµένοι µέσω Wi-Fi δίκτυο, προκειµένου να κάνετε οικονοµία στο πακέτο mobile Internet που χρησιµοποιείτε.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι µε αυτή τη λειτουργία ενεργοποιηµένη, η εµπειρία πρόσβασης στο Internet από το κινητό σας ενδέχεται να είναι κάπως διαφοροποιηµένη, αν και στη δοκιµή µας µε ένα Android Jelly Bean smartphone δεν παρατηρήσαµε σηµαντική αλλαγή στον τρόπο προβολής των ιστοσελίδων µέσω του Chrome.

Εργαλεία Google Chrome [Android], Google Chrome [iOS]
Δυνατότητες Μείωση κατανάλωσης δεδοµένων mobile Internet µε τον Chrome browser
Δυσκολία 3/10
Χρόνος 00:05:00
Προεκτάσεις www.google.com
Απαιτήσεις
Λειτουργικό σύστηµα Android ή iOS, εγκατεστηµένο app Google Chrome
ΝΑΙ Εάν έχετε καρτοκινητή σύνδεση και περιορισµένο όγκο δεδοµένων mobile Internet.
ΟΧΙ Εάν έχετε πολλά GB διαθέσιµα στο πακέτο mobile Internet που χρησιµοποιείτε.
Πηγή:gr.pcmag.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου