Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Εύκολα και Οικονομικά Tips για να Κάνετε το Παιδικό Υπνοδωμάτιο Εφηβικό!





Έρχεται μια στιγμή στη ζωή ενός γονιού που το παιδί του μεγαλώνει και γίνεται ένας ολοκληρωμένος έφηβος που θέλει το δικό του «ενήλικο» δωμάτιο.

Αν έχετε ζήσει και εσείς κάτι παρόμοιο (ή πρόκειται να το ζήσετε σύντομα) θα πρέπει να σκεφτείτε τις πρακτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο σπίτι σας. Το παιδί σας πλέον έχει μεγαλώσει και το παιδικό δωμάτιο πρέπει να μετατραπεί σε εφηβικό.

Αυτή η μετατροπή είναι απίστευτα σημαντική για την ψυχολογία του παιδιού καθώς με αυτόν τον τρόπο θα νιώσει ότι πλέον το αντιμετωπίζετε περισσότερο σαν έναν μεγάλο άνθρωπο και όχι σαν παιδί. Αυτή η αλλαγή είναι πολύ υγιής και θα κάνει το παιδί σας να νιώσει πιο ανεξάρτητο και πιο χαρούμενο.

Αν νιώθετε λίγο χαμένοι σχετικά με τη διαδικασία αλλαγής του δωματίου από παιδικό σε εφηβικό, διαβάστε τα παρακάτω tips.

Ρωτήστε το παιδί σας Ξεκινήστε τις αλλαγές αφού πρώτα ρωτήσετε το παιδί σας. Δεν υπάρχει λόγος να φτιάξετε ένα δωμάτιο το οποίο ναι μεν θα εκφράζει εσάς αλλά δεν θα εκφράζει το ίδιο το παιδί. Κάντε μαζί τις αλλαγές, ρωτήστε το τι χρώμα θέλει να βαφτεί, τι στιλ να έχει και δημιουργήστε μαζί ένα δωμάτιο μέσα στο οποίο θα νιώθει άνετα και όμορφα.


Βάψτε το δωμάτιο Το πρώτο στάδιο της αλλαγής περιλαμβάνει βάψιμο. Διαλέξτε ένα χρώμα που αρέσει στο παιδί σας αλλά πείστε το να μην προτιμήσει κάτι πολύ έντονο καθώς θα το βαρεθεί πολύ σύντομα.


Αλλάξτε τα έπιπλα Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αλλάξετε όλα τα έπιπλα καλώς, αν όχι τότε υπάρχουν πολλές λύσεις. Μπορείτε να κάνετε μικρές αλλαγές στα έπιπλα που ήδη έχετε και να τους δώσετε φρέσκια πνοή. Μπορείτε να τα βάψετε και να τα τροποποιήσετε μετατρέποντάς τα σε έπιπλα που ταιριάζουν περισσότερο σε έναν έφηβο και όχι σε ένα παιδί. Μια επίσης πολύ απλή και οικονομική λύση είναι να τους αλλάξετε θέση.


Δώστε πράγματα σε φιλανθρωπίες Δείτε αν μπορείτε να πουλήσετε κάποια από τα πράγματα που τα παιδιά σας δεν θέλουν ή δώστε τα σε κάποιο ίδρυμα για να βοηθήσετε και άλλα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αλλάξουν το δωμάτιό τους.

Προσθέστε αξεσουάρ Μπορεί να μην αντέχετε οικονομικά να κάνετε μεγάλες αλλαγές αλλά κάποια μικρά αξεσουάρ δεν θα σας στοιχίσουν πολύ και θα μεταμορφώσουν τελείως τον χώρο. Οι έφηβοι λατρεύουν τη μουσική, οπότε ένα καλό στερεοφωνικό ή καλά ηχεία για τον υπολογιστή και ένα μικρό γούφερ θα κάνουν το παιδί σας να σας λατρέψει!


Βάλτε μαξιλαράκια και έναν μεγάλο καθρέφτη καθώς το παιδί σας είναι σε μια ηλικία που κοιτάει πολύ την εμφάνισή του. Αν έχετε κόρη βάλτε έναν μεγάλο καθρέφτη πάνω από τη συρταριέρα της και κάντε της δώρο μερικές χαριτωμένες μπιζουτιέρες. Αν έχετε αγόρι τότε μπορείτε να του προσθέσετε κάποιες αφίσες από την αγαπημένη του ομάδα.

Προσοχή Μην κάνετε το λάθος να βάλετε κονσόλα παιχνιδιών στο δωμάτιο του γιου σας. Αν θέλετε να αγοράσετε κάποια κονσόλα τότε συνδέστε την στο σαλόνι για να μπορείτε να ελέγχετε πιο εύκολα πόσο συχνά την χρησιμοποιεί.


Γραφείο Το γραφείο είναι σημαντική υπόθεση σε αυτή την ηλικία. Φροντίστε να είναι άνετο και να έχει καλό φωτισμό για να μπορεί το παιδί σας να διαβάζει χωρίς περισπασμούς. Αν δεν έχετε βιβλιοθήκη ή δεν χωράει να βάλετε μια, τότε τοποθετήστε αρκετά ράφια στον τοίχο πάνω από το γραφείο ή σε οποιοδήποτε σημείο του δωματίου χωράνε.


Μαγνητική βαφή Υπάρχει ειδική βαφή που είναι μαγνητική (μπορείτε να τη βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε βαφές) και μπορείτε με αυτήν να βάψετε κάποιο μικρό μέρος του δωματίου. Έτσι το παιδί σας θα μπορεί να βάζει εκεί ό,τι θέλει και να το βγάζει όποτε θέλει να βάλει κάτι άλλο.


Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε τι θέλει το παιδί σας και σε αυτή την ηλικία. Ήδη πολλά παιδιά έχουν αρχίσει να σκέφτονται τι θέλουν να κάνουν στο μέλλον. Ανάλογα με τις απαντήσεις που θα σας δώσει μπορείτε να φτιάξετε ένα περιβάλλον που θα το εμπνεύσει προς την κατεύθυνση που θέλει και θα το κάνει να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο να πετύχει τους στόχους του.

Πηγή:spirossoulis.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου