Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Μαλλιά:Αποτελεσματικές συμβουλές για την περιποίηση των γκρίζων μαλλιών

  No comments    
categories: 

Τα γκρίζα μαλλιά μπορεί να αποτελούν ένα από τα πιο όμορφα χρώματα μιας και μπορούν να δείξουν στον κόσμο πως είστε ένα ώριμο, εκλεπτυσμένο και έμπειρο άτομο. Ενώ υπάρχουν απίστευτα εύκολες συμβουλές για να γίνουν φυσικά γκρι τα μαλλιά σας, υπάρχουν επίσης μερικοί απλοί τρόπο να τα φροντίσετε κρατώντας τα λαμπερά, υγιή και όμορφα. 


Δείτε παρακάτω τη λίστα με τα 9 εύκολα και αποτελεσματικά κόλπα για την περιποίηση των μαλλιών και τη διατήρησή τους. Δεν είχαμε ακούσει κανένα από αυτά πριν (όπως η τοποθέτηση αβοκάντο στα μαλλιά) και αποτελούν έκπληξη. 
Τα γκρίζα μαλλιά μπορούν συχνά να στεγνώσουν, να γίνουν άγρια και εύθραυστα από τη φύση τους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να μείνουν έτσι. Τώρα μπορείτε να έχετε αυτοπεποίθηση με τα όμορφα γκρίζα μαλλιά σας. 

Ξέρετε πώς να φροντίσετε τα γκρίζα μαλλιά σας; 

Υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά στιλ για να αναδείξετε τα μαλλιά σας. Προκειμένου να τα κάνετε να δείχνουν όμορφα, ίσως χρειάζεστε μερικές συμβουλές και κόλπα ειδικά αν έχετε να αντιμετωπίσετε το μοναδικό γκρίζο. Δείτε παρακάτω μερικές από αυτές τις ιδέες που ίσως σας ταιριάξουν απόλυτα. 


Συμβουλές φροντίδας μαλλιών 

#1: Χτενίστε τα μαλλιά σας κάθε βράδυ Για να κρατήσετε τα γκρίζα μαλλιά σας υγιή, πρέπει να τα βουρτσίζετε λίγο πριν πέσετε για ύπνο. Το About.com γράφει: «Η στυλίστας Eva Scrivo από την πόλη της Νέας Υόρκης συνιστά βούρτσισμα στα γκρίζα μαλλιά κάθε μέρα ώστε να διανέμονται τα έλαια από το τριχωτό της κεφαλής προς τα άκρα.» «Μετά από 6 εβδομάδες νυχτερινού βουρτσίσματος, υπόσχομαι πως τα μαλλιά σας θα γίνουν λεία, μαλακά και πιο γυαλιστερά.» γράφει η στυλίστα Scrivo στο βιβλίο της Eva Scrivo On Beauty. 


#2: Χρησιμοποιείστε ένα ξύδι από μηλίτη για το ξέπλυμα Φτιάχνοντας το δικό σας ξύδι από μηλίτη για να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας, γλυτώνετε έξοδα ενώ κάνετε εύκολα τα γκρίζα σας μαλλιά να δείχνουν απίθανα. Η ειδική ομορφιάς Julyne Derrick γράφει στο About.com: «Αναμείξτε ένα φλιτζάνι ξυδιού από μηλίτη και δύο φλιτζάνια νερού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε τα μαλλιά σας μετά το σαμπουάν και το μαλακτικό. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό.» Η Derrick συνιστά να το κάνετε μόνο 1-2 φορές την εβδομάδα για να καθαρίσετε το τριχωτό της κεφαλής αφήνοντας τα μαλλιά σας λαμπερά. 


#3: Επιλέξτε λακ μαλλιών χωρίς αλκοόλη Οι λακ που περιέχουν αλκοόλ ίσως βλάπτουν τα μαλλιά σας αν είναι γκρίζα. Σύμφωνα με το Livestrong.com: «Φορμάρετε τα μαλλιά σας με σπρέι χωρίς αλκοόλ για να ελέγξετε το φριζάρισμα, ένα κοινό πρόβλημα στα γκρίζα μαλλιά.» «Σε αντίθεση με τις λακ που περιέχουν πολύ αλκοόλη, τα σπρέι χωρίς αλκοόλ αποτρέπουν την επιπλέον ξηρότητα.» 


#4: Κόψτε το κάπνισμα Τα γκρίζα μαλλιά μπορούν να επηρεαστούν αρνητικά από τον καπνό του τσιγάρου. Το Livestrong.com γράφει: «Μην καπνίζετε. Ο καπνός που βγαίνει από το τσιγάρο σας πάει στα μαλλιά και τα μετατρέπει από γκρι σε κίτρινα.» 



#5: Φτιάξτε μια μάσκα μαλλιών από αβοκάντο Το να βάλετε αβοκάντο στα μαλλιά σας μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να είναι πολύ καλό για τα ξερά ή να άγρια γκρίζα μαλλιά. Σύμφωνα με την Robin McDonald του eHow, πρέπει να συνδυάσετε φυτικό μαγειρικό λίπος, λάδι καρύδας, λάδι από κανόλα, ελαιόλαδο και μισό αβοκάντο. Η McDonald λέει: «Αυτή είναι μια όμορφη μάσκα μαλλιών και πολύ νόστιμη.» «Απλώστε την στα μαλλιά, αφήστε την για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.» 


#6: Προστατέψτε τα μαλλιά σας από το ήλιο. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τα άτομα με γκρίζα μαλλιά. Σύμφωνα με το Xojane.com: «Μείνετε μακριά από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία επειδή μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας θαμπά. Αν είστε όμως ο τύπος του ανθρώπου που απολαμβάνει να είναι έξω, φορέστε ένα καπέλο ή ένα μαντίλι για τα μαλλιά.» Τα φαρμακεία πωλούν επίσης αντηλιακά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα μαλλιά αν θέλετε να βγείτε έξω στον ήλιο χωρίς καπέλο.  


#7: Πάρτε βιταμίνες Οι βιταμίνες είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και τα γκρίζα μαλλιά σας. Ξέρετε όμως ποιες να πάρετε; Το Xojane.com γράφει: «Πάρτε βιταμίνες B6 και B12 και γιατί όχι και υψηλής ποιότητας ιχθυέλαιο ωα καθημερινή θεραπευτική αγωγή συμπληρώματος επειδή είναι καλό για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.»


#8: Κάντε μασάζ κεφαλής Αν κάποιος είναι πρόθυμος να σας κάνει μασάζ, δεχτείτε την προσφορά του. Σύμφωνα με το better Homes and Gardens: «Το μασάζ κεφαλιού μπορεί να τονώσει τους θύλακες των τριχών και να αυξήσει τη ροή και την κυκλοφορία αίματος. Πρόκειται για ιδανικές συνθήκες για την υγιή εμφάνιση των γκρίζων μαλλιών.»

#9: Χρησιμοποιήστε ένα μπλε σαμπουάν Αν δεν έχετε ήδη μπλε σαμπουάν θα πρέπει να κοιτάξετε στο φαρμακείο για αυτό το φιλικό προϊόν προς τα γκρίζα μαλλιά. Σύμφωνα με το Prevention.com : «Χρησιμοποιήστε μπλε χρώματος σαμπουάν και μαλακτικά.» Ωστόσο, συνιστάται να τα χρησιμοποιείτε μόλο 1-2 φορές το μήνα για να αποτρέψετε τα μαλλιά σας να αποκτήσουν μια βιολετή όψη. 

Αυτές οι εύκολες και αποτελεσματικές συμβουλές για την περιποίηση των μαλλιών θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα γκρίζα μαλλιά σας υγιή και όμορφα.

πηγη:tilestwra.com















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου