Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Πως να βοηθάτε τα μάτια σας από την πολύωρη χρήση των Smartphone, tablet, υπολογιστή και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές


Το μάτια είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του σώματος. Ελπίζουμε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να τα προστατεύσετε.

1. Κρατήστε απόσταση 

Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν τον ελεύθερό τους χρόνο χρησιμοποιώντας το Smartphone. Χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παίζουν παιχνίδια, παρακολουθούν ταινίες, σερφάρουν στο διαδίκτυο κτλ. Όταν ασχολούνται με όλα αυτά έχουν τη συνήθεια να κρατούν το κινητό πολύ κοντά στα μάτια τους και αυτό βλάπτει τα μάτια. Γι’αυτό, θυμηθείτε να κρατάτε το κινητό 40 με 50 εκατοστά μακρυά από τα μάτια σας.



2. Βλεφαρισμός 
Το επόμενο μυστικό για να προστατεύσετε τα μάτια σας από τη χρήση του κινητού είναι ο συχνός βλεφαρισμός. Ναι! Οι περισσότεροι από εμάς δε γνωρίζουν ότι αυτό έχει σημασία,αλλά με αυτό τον τρόπο μειώνονται τα οφθαλμικά προβλήματα όπως υπεραιμία, ερεθισμός και ξηροφθαλμία. Βλεφαρίζοντας μπορείτε να διατηρήσετε τα μάτια σας καθαρά και ενυδατωμένα. Επομένως βλεφαρίζετε συχνά για να προστατεύσετε τα μάτια σας. Βλεφαρίζοντας συχνά επίσης βοηθάει να επανεστιάζουν σωστά τα μάτια σας.
3. Χρησιμοποιείστε αντιθαμβωτική προστασία 
Το αντιθαμβωτικό φίλτρο στο κινητό σας όπως το Corning Gorilla Glass είναι ένα προστατευτικό φίλτρο για τα μάτια σας. Αν το κινητό σας δεν έχει αυτό το χαρακτηριστικό μπορείτε να προμηθευτείτε αυτό το φίλτρο από τα καταστήματα ηλεκτρονικών. Αυτή η επίστρωση μειώνει το θάμβος της οθόνης που είναι βλαβερό για τα μάτια.

4. Χρήση γυαλιών οράσεως με ειδική φίλτρα 
Μια ακόμα επιλογή είναι η χρήση γυαλιών οράσεως με αντιανακλαστικές επιστρώσεις. Μπορείτε να τα φοράτε όταν χρησιμοποιείται το κινητό, tablet, υπολογιστή και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. 

5. Να πλένεται το πρόσωπό σας και να χρησιμοποιείται θεραπείες ματιών Κάνοντας παρατεταμένη χρήση των Smartphone προκαλείται οφθαλμική κοπιωπία και ξηροφθαλμία. Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να μειώσετε αυτά τα συμπτώματα είναι η χρήση του νερού ή ακόμα καλύτερα η χρήση κάποιου ειδικού ενυδατικού σπρέυ ιδιαίτερα αν φοράτε φακούς επαφής. Τα μάτια σας θα έχουν θεαματική βελτίωση. Η θεραπεία ματιών είναι επίσης μια ακόμα λύση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κλείσετε τα μάτια σας και να κάνετε ελαφριά χειρομάλαξη με κυκλικές κινήσεις με τα δυο σας δάκτυλα και στα δυο μάτια. Αυτό θα βοηθήσει να χαλαρώσουν τα μάτια σας από την ένταση που δημιουργούν τα κινητά.



6. Ρυθμίστε τη φωτεινότητα της οθόνης 
Η φωτεινότητα της οθόνης είναι ένας ακόμα παράγοντας που δημιουργεί κούραση στα μάτια σας. Όταν η οθόνη είναι πολύ φωτεινή ή αρκετά σκοτεινή προκαλεί ένταση στα μάτια, ιδιαίτερα όταν κοιτάμε πολλή ώρα σε αυτή. Επομένως, ρυθμίστε την ένταση της οθόνης ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον. Η κατάλληλη φωτεινότητα μπορεί να μειώσει τις οφθαλμικές βλάβες.

7. Κάντε ένα διάλειμμα 
Τα πάντα χρειάζονται ένα διάλειμμα, Το ίδιο και τα μάτια σας. Απλά ακολουθήστε τον κανόνα 20-20-20. Η γενική ιδέα είναι ότι κάνετε ένα διάλειμμα κοιτώντας επίμονα ένα αντικείμενο 20 μέτρα μακρυά για 20 δευτερόλεπτα κάθε 20 λεπτά εργασίας μπροστά σε οθόνη. Αυτό βοηθάει να χαλαρώσουν οι οφθαλμικοί μύες.

πηγη:dikaiologitika.gr/Lenshop.gr











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου