Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Χαρτί Κουζίνας:Χρησιμοποιείστε το με το σωστό τρόπο



Τόνοι χαρτιού κουζίνας ξοδεύονται καθημερινά στα εκατομμύρια νοικοκυριά του πλανήτη. Γι'αυτό και εμείς σας έχουμε 2 λύσεις για να κάνετε οικονομία και να μάθετε πώς να ξοδεύετε το χαρτί πιο συνετά. Αυτές τις δύο λύσεις σίγουρα δεν τις έχετε σκεφτεί!

Χρησιμοποιήστε το σωστά Το μυστικό βρίσκεται σε 2 λεξούλες, «Τίναγμα» και «Δίπλωμα». Αφού πλύνετε τα χέρια σας τινάξτε αρκετές φορές (8-10) ώστε να απομακρυνθεί το περισσότερο νερό. Αυτό είναι το λεγόμενο «Τίναγμα». Στη συνέχεια παίρνετε ένα (και μόνο ένα) κομμάτι χαρτιού, το διπλώνετε στη μέση και με αυτό σκουπίζετε τα χέρια σας. Αυτό είναι το λεγόμενο «Δίπλωμα». Με αυτές τις δύο απλές κινήσεις, λοιπόν, μπορείτε να κάνετε οικονομία στο χαρτί κατά 50% καθώς σας αρκεί μόνο ένα κομμάτι για να σκουπίσετε εντελώς τα χέρια σας και δεν χρειάζεται να κόβετε περισσότερα κομμάτια από το ρολό!



Μόνο στην Αμερική κάθε χρόνο ξοδεύονται 5 δισεκατομμύρια κιλά χαρτιού! Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, επιβάλλεται σε όλους μας να κάνουμε πιο σωστή χρήση του χαρτιού και να αποφεύγουμε να το ξοδεύουμε χωρίς λόγο.

Χρησιμοποιήστε το εναλλακτικά Είχατε σκεφτεί ποτέ πως το χαρτί που ήδη έχετε χρησιμοποιήσει στην κουζίνα μπορείτε να το ξαναχρησιμοπιήσετε σε άλλες δουλειές του σπιτιού; Το χαρτί, για παράδειγμα, που χρησιμοποιείτε για να σκουπίσετε τα πλυμένα χέρια σας είναι καθαρό. Χρησιμοποιήστε το ξανά όταν στεγνώσει για να σκουπίσετε τους πάγκους της κουζίνας, για να ξεσκονίσετε τα έπιπλα ή για να καθαρίσετε τα τζάμια.

Γνωρίζατε πως το πρώτο χαρτί κουζίνας δημιουργήθηκε το 1907 προκειμένου να μην διαδίδονται μικρόβια μέσω των υφασμάτινων πετσετών (που υπήρχαν μέχρι τότε) σε τουαλέτες κοινόχρηστων χώρων; Μια άλλη version αυτής της ιστορίας αναφέρει πως το πρώτο χαρτί κουζίνας δημιουργήθηκε από χαρτί τουαλέτας που δεν είχε σχεδιαστεί καλά και είχε βγει σε μεγαλύτερο μέγεθος κατά λάθος.

Tip 
Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε υγρά μαντηλάκια χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας. Θα χρειαστείτε 1/2 φλ. ξίδι, 1/4 φλ. νερό, 1/4 φλ. οινόπνευμα, 1 κ.σ. υγρό πιάτων και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Βάλτε ένα ρολό χαρτιού κουζίνας μέσα σε ένα μεταλλικό δοχείο και ρίξτε από πάνω το μείγμα ώστε να βραχεί καλά όλο το ρολό. Κλείστε το δοχείο και κάντε μια λεπτή τρύπα ώστε να περνάνε από εκεί τα μαντηλάκια σας. Χρησιμοποιήστε τα αρωματισμένα και απολυμαντικά μαντηλάκια για να καθαρίζετε όλη την κουζίνα και να ξεσκονίζετε το σπίτι!

πηγη:spirossoulis.com




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου