Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Μυστικά για τραγανή και αφράτη μπουγάτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


Για τη μπουγάτσα τρελαίνονται όλοι, μικροί και μεγάλοι. Για αυτό κι εσείς θα φτιάξετε με τα χέρια σας την τέλεια μπουγάτσα, ακολουθώντας όλα όσα μοιράζομαι μαζί σας.

Τι να θυμάστε για να φτιάξετε την τέλεια μπουγάτσα

-Η σφολιάτα αγαπάει την ψύξη του ψυγείου αλλά και τον καυτό φούρνο. Έτσι γίνεται πολύ τραγανή.

-Για να πάρει όγκο γρήγορα και να χωρίσει το φύλλο της μπουγάτσας -σε στρώσεις που θρυμματίζονται στο στόμα- ψήσε την ενώ είναι κρύα, σε δυνατή θερμοκρασία για 10 λεπτά. Μετά, χαμηλώνεις για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο σωστά.


-Ξέρεις πως να διατηρήσεις αφράτη την κρέμα σου, χωρίς να γίνει σαν πέτσα; Αφού τη φτιάξεις βάλτη σε ένα μπολ και σκέπασε την με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της. Έτσι, θα κρυώσει χωρίς να κάνει αντιαισθητική κρούστα στην επιφάνεια.

-Απολαύστε τη μπουγάτσα σοκολάτας όσο είναι ακόμα ζεστή και η σοκολατένια γέμιση της είναι υγρή.

πηγη:argiro.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου