Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Υπουργείο Υγείας:Τι πρέπει να γνωρίζετε για το βιβλιάριο υγείας παιδιού



Το Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού έχει στόχο την καταγραφή σημαντικών πληροφοριών που αφορούν την υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού σας, από τη γέννηση έως τα 18 του χρόνια. 
Επίσης, την καταγραφή των εμβολιασμών αλλά και των ασθενειών ή των προβλημάτων υγείας που πιθανόν είχε σε αυτή τη χρονική περίοδο.


Σας βοηθά να παρακολουθείτε την πορεία ανάπτυξης του παιδιού σας και να συζητάτε με τον γιατρό σας θέματα που σας απασχολούν στις διαφορετικές ηλικίες του παιδιού. Είναι πολύ χρήσιμο, γι’ αυτό φροντίζετε να το έχετε πάντοτε μαζί σας όταν πηγαίνετε στον γιατρό ή σε κάποια υπηρεσία υγείας, αλλά και όταν ταξιδεύετε.

Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας των παιδιών είναι σημαντική, όχι μόνο για την ιατρική διάγνωση και θεραπεία κοινών προβλημάτων υγείας και την έγκαιρη υποψία σοβαρών διαταραχών, αλλά και για τις πολύτιμες ευκαιρίες πρόληψης και προαγωγής της υγείας που παρέχει. 


Η συστηματική παρακολούθηση της υγείας και της ανάπτυξης των παιδιών, καθώς και η υποστήριξη των γονέων στο μεγάλωμά τους, αποτελούν ουσιαστικό στοιχείο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των παιδιών και βασικό άξονα του βιβλιαρίου αυτού.

Κάθε ηλικία έχει ειδικά χαρακτηριστικά τόσο σε σχέση με τις βιολογικές όσο και με τις συναισθηματικές, ψυχολογικές και κοινωνικές ανάγκες του παιδιού και της οικογένειας. Σε αυτό το βιβλιάριο επιλέχθηκαν συγκεκριμένες ηλικίες που είναι κατάλληλες για την εκτίμηση της υγείας, της ανάπτυξης και των αναγκών φροντίδας του παιδιού και της οικογένειας και δίνονται αδρές κατευθύνσεις για το περιεχόμενο της εξέτασης στις ηλικίες αυτές, με στόχο τη δυνατότητα σφαιρικής και στοχευμένης προσέγγισης του παιδιού και της οικογένειας.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ygeiapaidiou-ich.gr

Η συμπλήρωση του βιβλιαρίου από τον γιατρό σε κάθε επίσκεψη είναι σημαντική για την παρακολούθηση του παιδιού.


πηγη:dikaiologitika.gr




















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου