Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Κέϊκ πορτοκάλι γεμιστό με μπανάνα και Nutella με γλάσο σοκολάτας



Φρεσκάδα και άρωμα, άρωμα και φρεσκάδα. Αυτά θα χαρίσει το πορτοκάλι όπου κι αν προστεθεί και κυρίως στα γλυκά, μια που η ζάχαρη τα χρειάζεται πολύ. 
Εύκολο, καθημερινό, προσιτό κι όμως τόσο ξεχωριστό σε άρωμα. 

Το πορτοκάλι απογειώνει ένα κοινό κέικ (αυτό που φτιάχνετε με τη γνωστή σας συνταγή, αρκεί να αντικαταστήσετε το γάλα με φρέσκο χυμό και να προσθέσετε λίγο ξύσμα) ή μια απλή κρέμα ψυγείου. 
Ο χυμός του, σιγοβρασμένος λίγα λεπτά με την ανάλογη ζάχαρη, θα δώσει ένα αρωματικό σιρόπι για να "ποτίσετε" το γλυκό σας. Αν μέσα σ' αυτό το σιρόπι γλασάρετε φετάκια πορτοκαλιού, έχετε το τέλειο γαρνίρισμα για το κέικ, τη μους ή και το ρυζόγαλο. 
Και μην ξεχνάμε το πάθος του πορτοκαλιού για τη μαύρη σοκολάτα, που δίνει γλυκά με φινέτσα, ικανά να σταθούν σε οποιοδήποτε τραπέζι.
Το αιθέριο έλαιο βρίσκεται στην εξωτερική κίτρινη φλούδα, που την παίρνουμε κατά προτίμηση από ακέρωτα πορτοκάλια, και αν δεν βρούμε πλένουμε σχολαστικά το πορτοκάλι πριν τη χρήση. 
Την αφαιρούμε με κοφτερό μαχαιράκι προσεκτικά, παίρνοντας μόνο το κίτρινο μέρος, καθώς το λευκό πικρίζει (το ίδιο προσέχουμε και όταν την τρίβουμε στον τρίφτη). 
Ευκολότερα τρίβονται τα πολύ φρέσκα πορτοκάλια, που έχουν κρουστή φλούδα. 
Μη δοκιμάσετε ποτέ να αντικαταστήσετε τον φρέσκο χυμό μιας συνταγής με έτοιμο - ακόμα κι ο καλύτερος δεν θα δώσει το αναμενόμενο άρωμα στο γλυκό σας. Δοκιμάστε σήμερα κιόλας μια εύκολη, γλυκιά πορτοκαλένια γεύση,θα μοσχομυρίσει το σπίτι και θα το χαρούν όλοι.
(athinorama.gr)


Μια συνταγή για ένα υπέροχο κέϊκ πορτοκαλιού γεμιστό με μπανάνα καιNutella γλασαρισμένο με γλάσο σοκολάτας. Ένα κέϊκ που θα σας γίνει αγαπημένη συνήθεια.
Υλικά 
1 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα λάδι [*]
2 αυγά
500 γρ. φαριναπ [1 πακέτο]
1 βανίλια
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1 μεγάλη μπανάνα
1 βάζο Nutella
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση 

Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τα 4 τελευταία. Εν” τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε και λαδώνουμε μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα . Προσθέτουμε από πάνω τη μπανάνα σε φετούλες και τη Nutella και ρίχνουμε από πάνω το άλλο μισό μείγμα ζύμης.
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 50′. Λιώνουμε τη κουβερτούρα με τη κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το κέϊκ μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.

Τip
*Για πιο ελαφριά γεύση βάζετε προαιρετικά, 1/2 ελαιόλαδο – 1/2 σπορέλαιο ή μόνο σπορέλαιο.

πηγη:sintayes.gr








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου