Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Νερό με λεμόνι. Γιατί πρέπει να το πίνω κάθε πρωί


Διάσημες γυναίκες με κορμιά αξιοζήλευτα πίνουν- κυριολεκτικά- νερό στο όνομά του. Εκείνοι που προσέχουν επιμελώς τη διατροφή τους, δεν το παραλείπουν ποτέ. Γιατροί και διατροφολόγοι το συστήνουν ανεπιφύλακτα ως φυσικό ελιξίριο ενέργειας, καλής υγείας, ενυδάτωσης, νεότητας, ιδανικής σιλουέτας, κτλ. Τελικά είναι αλήθεια ή μύθος ότι ο πιο απλός συνδυασμός του κόσμου- νερό με λεμόνι- είναι τόσο θαυματουργός;

Αν ισχύουν οι ευεργετικές ιδιότητες ενός ζεστού νερού με σταγόνες λεμονιού κάθε πρωί, όπως ευαγγελίζονται οι ειδικοί, αλλά και αυτοί που το πίνουν ήδη, θα ωφεληθείς με τους εξής 10 τρόπους.

Μερικές δοκιμές ίσως σου δώσουν την απάντηση.

-Το νερό με το λεμόνι βελτιώνουν την όψη του δέρματος. Η βιταμίνη C είναι αντιοξειδωτική, αναζωογονεί το σώμα ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου και καθυστερώντας την εμφάνιση των ρυτίδων. Παράλληλα, το νερό ενυδατώνει τα κύτταρα.

-Ανακουφίζει από την καούρα (αρκεί το λεμόνι να έχει πέσει με μέτρο- όχι πάνω από ένα κουταλάκι του γλυκού σ' ένα ολόκληρο ποτήρι νερό).
-Καθαρίζει το συκώτι συμβάλλοντας στην αποβολή των τοξινών. Συγκεκριμένα προκαλεί έντονη διούρηση, το οποίο σημαίνει ταχεία αποβολή των κατακρατούντων υγρών. Παράλληλα, το λεμόνι δίνει ώθηση στο συκώτι ώστε να παράγει περισσότερα ένζυμα από οποιαδήποτε τροφή ή ποτό.


-Δρα σαν ήπιο φυσικό διουρητικό και εμποδίζει το φούσκωμα.


-Ενυδατώνει τον οργανισμό με ουσιαστικό τρόπο. Η κατάσταση της αφυδάτωσης πέρα από την απώλεια ενέργειας, είναι υπεύθυνη και για το αίσθημα πείνας.
-Δρα αγχολυτικά. Επιστήμονες έχουν αποφανθεί ότι έστω και μια μικρή ποσότητα λεμονιού μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους.

-Μας δίνει ενέργεια. Το κάλιο που περιέχει το λεμόνι μπορεί να βοηθήσει στην εγκεφαλική και τη νευρική μας λειτουργία ώστε να είμαστε σε περισσότερη εγρήγορση και να μη νιώθουμε "πεσμένες".


-Ενισχύει το ανοσοποιητικό. Η βιταμίνη C είναι ασπίδα για απλές ασθένειες, όπως το κρυολόγημα και ο πονόλαιμος.


-Θωρακίζει από μορφές καρκίνου. Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Επιστημών Υγείας της Βαλτιμόρης, ο χυμός λεμονιού καταστρέφει 11 είδη καρκινικών κυττάρων.


-Οk, το νερό με λεμόνι δεν καίει τα λίπη όπως θα θέλαμε, ούτε αρκεί για να πάρει φωτιά ο μεταβολισμός μας, αλλά σίγουρα υποβοηθάει στην απώλεια βάρους, αν το επιλέγεις αντί για κάποιο άλλο ποτό ή αναψυκτικό ή καφέ με ζάχαρη. 

πηγη:ladylike.gr






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου