Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Κρεατικά:Πόση ώρα τα μαρινάρουμε;


Το μαρινάρισμα μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά έως δύο ημέρες.

Τα πιο άτονα γευστικά κομμάτια (π.χ. κοτόπουλο, ψαρονέφρι) δεν θέλουν παρά λίγη ώρα (περίπου 1 ώρα) για να νοστιμίσουν από τη μαρινάδα.

Ένα έντονης γεύσης κρέας (π.χ. κομμάτια από αρνίσιο μπούτι) μπορεί να παραμείνει στη μαρινάδα μέχρι και 36 ώρες, για να απορροφήσει αρώματα.

Κατά τη διάρκεια του μαριναρίσματος, ανακατεύουμε τα υλικά μέσα στη μαρινάδα ανά 1 ώρα ή όσο συχνά μπορούμε.

πηγη:gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου