Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Λεμονάδα με φράουλα, σπιτική


Τώρα που θα ξεκινήσει η εποχή της φράουλας σας προτείνω μια σπιτική λεμονάδα, αγαπημένο ποτό όλων.
Είναι σπιτική συνταγή, απλή, γίνεται μόνο με λεμόνια, φράουλες και μέλι. Τα λεμόνια αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους, φρέσκα και μυρωδάτα.
Κρατήστε τη συνταγή, για να την σερβίρετε στους πασχαλινούς επισκέπτες σας. Προσοχή, αγοράστε βιολογικές φράουλες!



Υλικά
500 γραμμάρια φράουλες
4 κίτρινα λεμόνια
1 φλυτζάνι μέλι (ή ζάχαρη, ανάλογα το γούστο)
6 φλυτζάνια νερό
Παγάκια

Εκτέλεση
Βάλτε στο μίξερ τις φράουλες και το μέλι
Ρίξτε και 1 φλυτζάνι νερό για να διευκολύνετε
Ετοιμο, είναι ένας πηχτός χυμός -Προσθέστε τον χυμό από τα λεμόνια, ανακατέψτε απαλά
Δοκιμάστε, προσθέστε κι άλλο μέλι αν θέλετε, ρίξτε όσο νερό επιθυμείτε
Μέσα στη λεμονάδα, ρίξτε και κομμένες φράουλες, γεμίζει η γεύση
Διατηρείται στο ψυγείο για μέρες
Σερβίρεται κρύα η λεμονάδα -και με παγάκια για το καλοκαίρι
Διακοσμήστε το ποτήρι με φύλλα δυόσμου, φέτες φράουλας ή φέτες λεμονιού


Αυτή η λεμονάδα μπορεί εύκολα να γίνει ένα δροσιστικό κοκτέηλ, αρκεί να προσθέσετε το αλκοόλ της προτίμησής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βότκα, τεκίλα ή ακόμη και prosecco.

πηγη:iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου