Ενώ τα κομμωτήρια προσφέρουν πληθώρα ωφέλιμων και καλλωπιστικών θεραπειών για τα μαλλιά –βαφές, κοντίσιονερ, ισιωτικά προϊόντα, προϊόντα styling και λάμψης και εντυπωσιακά extensions- ωστόσο, μπορεί κανείς να βρει πιο εντατικές θεραπείες στο γραφείο ενός δερματολόγου.
Οι δερματολόγοι μπορούν να αντιμετωπίσουν από τη ρίζα τους προβλήματα, όπως οι άσπρες νιφάδες, τα σπυράκια και η αλωπεκία από έλξη (η απώλεια μαλλιών που προκαλείται από πολύ σφικτές αλογοουρές). Εντωμεταξύ, ειδικοί στην αποκατάσταση των μαλλιών προσφέρουν χειρουργικές λύσεις για την φαλάκρα και την λέπτυνση της τρίχας τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.
Βαφή μαλλιών
Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, δεν είναι εύκολο να αλλάξει κανείς τα μαλλιά του και από ανοιχτά να τα κάνει σκούρα ή το αντίθετο. Τόσο δραστικές αλλαγές στο χρώμα δεν πρέπει ποτέ να γίνονται στο σπίτι. Όταν ανοίγετε το χρώμα των μαλλιών σας η συνοχή των δεσμών της τρίχας σπάει και η τρίχα αποδυναμώνεται. Εάν ανοίξετε τα μαλλιά σας παραπάνω από τρεις τόνους θα χρειαστείτε κατά πάσα πιθανότητα ντεκαπάζ.
Δεν πρέπει ποτέ οι δραστικές αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών να γίνονται στο σπίτι, και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη πολλοί παράγοντες, όπως το ιστορικό των μαλλιών, ώστε να εξασφαλιστούν επιτυχημένα αποτελέσματα.
Λίγες μέρες πριν κάνετε τη μεγάλη αυτή αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σας πρέπει να τα προετοιμάσετε με κάποιο σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό, το οποίο θα βοηθήσει στο ξεθώριασμα του χρώματος που ήδη υπάρχει, κάνοντας το βάψιμό τους πιο εύκολο.
Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, μπορείτε να πείτε στον κομμωτή σας να σας κάνει πιο ανοιχτές ή πιο σκούρες ανταύγειες.
Εάν θέλετε μία πιο μόνιμη λύση (δύο μήνες ή παραπάνω) για την κάλυψη των λευκών, τότε να επιλέξετε μια μόνιμη βαφή.
Αλλά εάν έχετε μόνο λίγα λευκά, τότε να επιλέξετε μία ημι-μόνιμη ή προσωρινή βαφή.
Οι ειδικοί προτείνουν να βάφετε τα μαλλιά σας κάθε τρεις εβδομάδες, ανάλογα με το ποσοστό των λευκών που έχετε.
Επιπλέον, η αλλαγή είναι λεπτότερη με την ημι-μόνιμη ή την προσωρινή βαφή επειδή το φυσικό σας χρώμα αλλάζει μόνο κατά ένα ή δύο τόνους. Ωστόσο, οι λευκές τρίχες μπορεί μερικές φορές να είναι ανθεκτικές στις βαφές, εξαιτίας της τραχιάς υφής τους και της έλλειψης μελανίνης.
Πιτυρίδα
Η απλή πιτυρίδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα καθημερινό αντιπιτυριδικό σαμπουάν.
Αλλά εάν η πιτυρίδα σας είναι έντονη, τότε ο δερματολόγος μπορεί να σας συνταγογραφήσει φαρμακευτική αγωγή.
Εάν και η κεφαλή αποτελείται από εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη τριχών, είναι ευαίσθητη και παρουσιάζει πολλά προβλήματα, με την πιτυρίδα να είναι ένα από αυτά.
Για να πούμε την αλήθεια, τα βρώμικα μαλλιά που δεν πλένονται συχνά δεν ευθύνονται για την εμφάνιση της πιτυρίδας.
Στην πραγματικότητα, η πιτυρίδα προκαλείται από τους μικροοργανισμούς που ζουν στο τριχωτό της κεφαλής. Επομένως, αυτή η κοινή διαταραχή, η οποία προκαλεί την παραγωγή μεγάλων, λευκών και λιπαρών νιφάδων και ερεθισμό στην κεφαλή, είναι αποτέλεσμα ορμονικών διαταραχών σε συνδυασμό με τις αλλαγές των εποχών.
Μπορείτε να περιορίσετε την πιτυρίδα λούζοντας τα μαλλιά σας κάθε μέρα με ένα αντιπιτυριδικό σαμπουάν το οποίο να αφήνετε τουλάχιστον πέντε λεπτά για να εισχωρήσουν τα συστατικά του αποτελεσματικά στο τριχωτό της κεφαλής.
Εφόσον τα αντιπιτυριδικά σαμπουάν κάνουν τα μαλλιά ξηρά και αφαιρούν όλη την υγρασία, να χρησιμοποιείτε κάποιο κοντίσιονερ για να είναι τα μαλλιά σας μαλακά και υγιή. Οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να ξεπλένετε καλά τα μαλλιά σας διότι τα υπολείμματα από το σαμπουάν και το κοντίσιονερ μπορούν να επιδεινώσουν την πιτυρίδα.
Επομένως, εάν η πιτυρίδα δεν σας επιτρέπει να φοράτε μαύρες μπλούζες και τα κοινά αντιπιτυριδικά σαμπουάν δεν σας καλύπτουν, ίσως χρειαστεί να πάτε στον δερματολόγο για να σας συνταγογραφήσει ειδική φαρμακευτική αγωγή.
Τριχόπτωση
Εάν έχετε τριχόπτωση, υπάρχουν για εσάς αρκετές λύσεις, που δεν απαιτούν χειρουργείο, όπως η εφαρμογή προϊόντων τοπικά ή η θεραπεία με laser, ή άλλες που η αποκατάσταση γίνεται χειρουργικά.
Έτσι, μπορείτε να διαλέξετε μια από αυτές τις λύσεις δίχως να χρειάζεστε μαντήλια, καπέλα και περούκες.
Όσον αφορά τις λύσεις εκτός χειρουργείου, δοκιμάστε μια θεραπεία τοπικής εφαρμογής, όπως η μινοξιδίλη, η οποία μπορεί να διεγείρει την ανάπτυξη της τρίχας. Το ίδιο κάνει και η θεραπεία φωτός με laser χαμηλής ισχύος.
Αυτή η μέθοδος, όμως, απαιτεί μια σειρά από πολλαπλές θεραπείες για τέσσερις με έξι μήνες.
Η επέμβαση αποκατάστασης των μαλλιών είναι πάντα μια λύση εάν τα μαλλιά σας δεν είναι πολύ λεπτά, εύθραυστα και ανοιχτόχρωμα. Μια τούφα από πυκνές τρίχες αφαιρείται από το κρανιακό δέρμα του ασθενούς, χωρίζεται σε μονάδες, δυάδες ή τριάδες και εμφυτεύεται στις περιοχές όπου τα μαλλιά έχουν αδυνατίσει. Εμφυτεύονται σε ειδικές υποδοχές όπου θα μεγαλώσουν σαν μόνιμα μαλλιά.
Και όταν η επέμβαση γίνεται σωστά τότε τα εμφυτεύματα δεν είναι ορατά.
Πηγή:healthpress.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου