Αυτές οι κρητικές χορτόπιτες που μοσχοβολούν μάραθο και παρά το ότι δεν έχουν ούτε ίχνος τυριού είναι τόσο νόστιμες που αν τις φας έστω και μια φορά, δεν τις ξεχνάς πότε!!
Υλικά
(Για 6 κομμάτια)
Για τη γέμιση
1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
Αλάτι
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για τη ζύμη
5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 κουτ.γλυκ. αλάτι
Νερό χλιαρό όσο χρειάζεται για να σφίξει η ζύμη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το ελαιόλαδο, το αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό, μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή και ομοιογενή ζύμη.
2. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια, τα αλατίζουμε και τα στύβουμε με το χέρι μας, για να βγάλουν τα υγρά τους. Ανακατεύουμε με λίγο μάραθο και λίγο ελαιόλαδο.
3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε με τον πλάστη , μικρά και λεπτά φύλλα. Κόβετε με δίσκους με ένα πιάτο διαμέτρου περίπου 4-5 εκ
4. Τα γεμίζουμε με τη γέμιση από τα χόρτα μέχρι τη μέση και τα διπλώνουμε στα δύο, σε μεγάλα μισοφέγγαρα. Πιέζουμε τις άκρες με ένα βρεγμένο πιρούνι για να μην ανοίξουν και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.
5. Τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Τρώγονται ζεστές αλλά και κρύες σε θερμοκρασία δωματίου.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Φτιάξτε το δικό σας μίγμα χόρτων στο οποίο μπορείτε να βάλετε και καυκαλίδες, παπαρούνες και τσουκνίδες.
Πηγή:mirsini.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου