Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μπαχαρικά

  No comments    
categories: 


Στη συνταγή αυτή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 1/2 κιλό κοτόπουλο που το έχουμε τεμαχίσει σε μερίδες ή 4 μπουτάκια ή 2 στήθη κομμένα στη μέση αφού έχουμε βγάλει την πέτσα. Η συνταγή μας είναι για 4 άτομα.

Υλικά

κοτόπουλο 
80 mlελαιόλαδο 
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
σκόρδο, ανάλογα με την προτίμηση του καθενός 
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε καρέ 
1 φύλλο δάφνης 
μερικούς κόκκους μπαχάρι 
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
αλάτι/ πιπέρι/ γλυκιά πάπρικα 





Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν απ΄όλες τις πλευρές.Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη δάφνη,τα μπαχαρικά, το αλάτι,τα πιπέρια και τέλος τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Αρχίζουμε το βρασμό μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να κοχλάζει. Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να "δέσει" η σάλτσα και να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Αν δεν έχει ολοκληρωθεί το μαγείρεμα και έχουν εξατμιστεί τα υγρά προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Αν το κοτόπουλο έχει γίνει και δεν έχει "δέσει" η σάλτα το βγάζουμε και συνεχίζουμε το βρασμό μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Το συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές ή μακαρόνια.    

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου