Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Πάστα-Παρί από τη Λήμνο





Γλύκισμα ταψιού χωρίς σιρόπι από τη Λήμνο!!!



Υλικά για το πρώτο μείγμα:

1 αυγό

1/2 ποτήρι ζάχαρη

αλεύρι όσο σηκώσει

Υλικά για το δεύτερο μείγμα:

6 αυγά 

320 γραμμάρια ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ

1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

320 γραμμάρια αμυγδαλόψυχα τριμμένη


2 ποτήρια μαρμελάδα

Εκτέλεση

Μίγμα πρώτο: Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αυγό και προσθέτουμε το αλεύρι να γίνει μια ζύμη θριφτή. Το στρώνουμε σε μέτριο ταψί και προσθέτουμε μια στρώση από την μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Μίγμα δεύτερο: Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το κονιάκ, το μπέκιν, το τριμμένο αμύγδαλο και τα ασπράδια που τα έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα.

Τοποθετούμε αυτό το μείγμα επάνω από τη μαρμελάδα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο κανονίζουμε τη θερμοκρασία και το χρόνο βάση με το φούρνο μας.

Για να σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Πηγή:Συνταγές Λημνιακής Κουζίνας
Βαγιάκου Ουρανία

Related Posts:

  • Μπισκότα με ζαχαρούχο Φημολογείται ότι το πρώτο μπισκότο εμφανίστηκε τυχαία στην Ολλανδία όταν κάποιος μάγειρας έριξε λίγη ζύμη στο ζεστό φούρνο και δημι… Read More
  • Μπανόφι … σε ποτήρι Αυτό το εγγλέζικο γλυκό έχει πολύ σύγχρονη ιστορία, ενώ ο εμπνευστής του Ian Dowding διορθώνει τις διάφορες εκδοχές του. Το αυθεντικό, Αγγλικό μ… Read More
  • Προφιτερόλ με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας Το προφιτερόλ (profiterole ή αλλιώς, choux à la crème), είναι ένα γαλλικό επιδόρπιο με γεμιστές μπάλες φτιαγμένες από ζύμη choux, γεμιστές με… Read More
  • Καριόκες Ένα από τα αγαπημένα γλυκά της οικογένειας μας είναι οι καριόκες. Είναι ένα γλυκό που το φτιάχνουμε πολύ συχνά γιατί είναι εύκολο, γρήγορο και ό… Read More
  • Σοκολατένιο Εκμέκ Κανταΐφι Το εκμέκ καταΐφι έχει τις ρίζες του στην Τουρκία και ειδικότερα στο Αφιόν Καραχισάρ, μια περιοχή στη δυτική Μικρά Ασία.  Εκμέκ στα τούρ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου