Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Πάστα-Παρί από τη Λήμνο





Γλύκισμα ταψιού χωρίς σιρόπι από τη Λήμνο!!!



Υλικά για το πρώτο μείγμα:

1 αυγό

1/2 ποτήρι ζάχαρη

αλεύρι όσο σηκώσει

Υλικά για το δεύτερο μείγμα:

6 αυγά 

320 γραμμάρια ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ

1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

320 γραμμάρια αμυγδαλόψυχα τριμμένη


2 ποτήρια μαρμελάδα

Εκτέλεση

Μίγμα πρώτο: Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αυγό και προσθέτουμε το αλεύρι να γίνει μια ζύμη θριφτή. Το στρώνουμε σε μέτριο ταψί και προσθέτουμε μια στρώση από την μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Μίγμα δεύτερο: Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το κονιάκ, το μπέκιν, το τριμμένο αμύγδαλο και τα ασπράδια που τα έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα.

Τοποθετούμε αυτό το μείγμα επάνω από τη μαρμελάδα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο κανονίζουμε τη θερμοκρασία και το χρόνο βάση με το φούρνο μας.

Για να σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Πηγή:Συνταγές Λημνιακής Κουζίνας
Βαγιάκου Ουρανία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου