Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Σοκολατένιες μπουκίτσες fudge με τραγανά φουντούκια


Η σοκολάτα θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά φυσικά προϊόντα. Δίνει ενέργεια, είναι τονωτική και αποτελεί πλούσια πηγή ζωτικότητας για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Οι διεγερτικές ιδιότητες που αποδίδονται στη σοκολάτα οφείλονται στην περιεκτικότητά της σε φαινυλαιθυλαμίνη. Η ουσία αυτή σε υψηλά επίπεδα προκαλεί αισθήματα έλξης, ενθουσιασμού, επιπολαιότητας αλλά και φόβου. Λειτουργεί διεγείροντας τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου. Επίσης, μετά την κατανάλωση της σοκολάτας απελευθερώνονται ενδορφίνες, φυσικά οπιοειδή, που έχουν αναλγητικές ιδιότητες και βελτιώνουν τη διάθεση.

Βελούδινες, σοκολατένιες μπουκίτσες, που λιώνουν στο στόμα, με τραγανά φουντούκια να απογειώνουν τη γεύση.
Υλικά 

500γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο 

2 κουτ. σούπας βούτυρο 

1 φλιτζάνι φουντούκια, ψημένα


Εκτέλεση


Βήμα 1
Ψήνετε για λίγο τα φουντούκια σε αντικολλητικό τηγάνι να ζωντανέψουν τα αρώματά τους.

Βήμα 2
Ρίχνετε τη σοκολάτα, το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Βάζετε το κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε τα φουντούκια και συνεχίζετε το ανακάτεμα.


Βήμα 3
Στρώνετε σε ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι χαρτί ψησίματος και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει και να πήξει η σοκολάτα.

Βήμα 4Βγάζετε το ταψάκι από το ψυγείο και αφαιρείτε το γλυκό, μαζί με το χαρτί ψησίματος. Αφήνετε να μαλακώσει μερικά λεπτά εκτός ψυγείου και με κοφτερό μαχαίρι, κόβετε σε κυβάκια. Διατηρείται στο ψυγείο.
Tip: Δοκιμάστε επίσης να προσθέσετε ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα, σταφίδες ή ακόμα και goji berries. Είναι απλά υπέροχα!Έτοιμα σε ελάχιστο χρόνο. Σκέφτεστε κάτι πιο γλυκό;

Πηγή:olivemagazine.gr/Ελένη Ψυχούλη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου