Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

Πώς να πλοηγηθείτε στο Google Maps χωρίς σύνδεση στο Internet
Λάβετε οδηγίες κατεύθυνσης βήμα-βήμα, αναζητήσετε συγκεκριμένους προορισμούς και βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για διάφορα μέρη, ακόμα και όταν είστε off line

Περίπου το 60% του παγκόσμιο πληθυσμού ζει σε περιοχές χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ακόμα όμως κι όταν η σύνδεση είναι εφικτή μπορεί να είναι προβληματική. Αυτό σημαίνει ότι η γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία δεν είναι ακόμα εφικτή- ή είναι δύσκολη - για την πλειοψηφία των ανθρώπων.

Αυτή η πραγματικότητα δημιουργεί πολλά προβλήματα, ειδικά όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να πλοηγηθούν και να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους. Έτσι, η Google, μέσω των γνωστών χαρτών της, ανακοίνωσε ότι «κάνει βήματα για να βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρουν την κατεύθυνσή τους και να πάνε στον προορισμό τους ακόμα κι όταν δεν έχουν σύνδεση».

Πλέον, μπορείτε να κατεβάσετε το πακέτο χαρτών για μία περιοχή στο κινητό σας και την επόμενη φορά που θα είστε εκτός σύνδεσης, είτε είστε σε μία εθνική οδό είτε σε ένα υπόγειο πάρκινγκ, η εφαρμογή Google Maps θα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Και ενώ πριν μπορούσατε απλά να δείτε μια περιοχή του χάρτη εκτός σύνδεσης, τώρα μπορείτε να λάβετε οδηγίες βήμα-βήμα,να αναζητήσετε συγκεκριμένους προορισμούς και να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για μέρη, όπως ώρες λειτουργίας, στοιχεία επικοινωνίας ή βαθμολογίες για εστιατόρια.


Μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό πακέτο χαρτών ψάχνοντας για μία πόλη, δήμο ή χώρα και στη συνέχεια να πατήσετε «λήψη» στην καρτέλα των αποτελεσμάτων με μέρη ή πηγαίνοντας στην επιλογή «Περιοχές εκτός σύνδεσης» στο μενού του Google Maps και πατώντας το κουμπί «+». Μόλις το κατεβάσετε, το Google Maps θα μεταβεί σε κατάσταση «εκτός σύνδεσης» αυτόματα, όταν αναγνωρίσει ότι είστε σε μέρος με προβληματική σύνδεση ή καθόλου σύνδεση.


Όταν η σύνδεση είναι και πάλι εφικτή, μπορείτε πολύ εύκολα να επιστρέψετε στην πλήρη εκδοχή του Maps, συμπεριλαμβάνοντας την κίνηση στον δρόμο για την πορεία που ακολουθείτε -εφόσον οι σχετικές πληροφορίες διατίθενται στην περιοχή που κινείστε. Από προεπιλογή, το κατέβασμα των χαρτών γίνεται όταν βρίσκεστε σε περιβάλλον ασύρματης σύνδεση Wi-Fi, προκειμένου να αποτραπούν οι μεγάλες χρεώσεις δεδομένων.

Πηγή:protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου