Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

Τυρόπιτα: Πιπεράτη με φύλλο Βηρυτού

  No comments    
categories: 


Η Τασούλα Κουφοπούλου έχει δημιουργήσει τον πιο φιλόξενο χώρο στο "Απόμερο" στην Καρδίτσα, προσκαλώντας ντόπιους και επισκέπτες σε ένα απολαυστικό ταξίδι στην τοπική κουζίνα.
Δοκιμάστε αυτή την τυρόπιτα που ενώνει την παραδοσιακή με την μοντέρνα μαγειρική.
Υλικά
(Για μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση)


6-8 φύλλα βηρυτού


Για τη γέμιση
1 φλ. φέτα
1 φλ. ανθότυρο
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
20 γρ. μπέκιν πάουντερ
1\2 φλ. σαλάμι με επικάλυψη πιπέρι τριμμένο (προαιρετικά)
αλάτι-πιπέρι
Για τα φύλλα
4 αυγά
1 φλ. γάλα
1 φλ. σπορέλαιο
1 φλ. σόδα αναψυκτικό
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα τη γέμιση ανακατεύοντας το σιμιγδάλι με το μπέικιν πάουντερ.

Βάζουμε σε μπολ τη φέτα, το ανθότυρο, το εσωτερικό από την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά τριμμένο, προσθέτουμε το σιμιγδάλι με το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι, το σαλάμι τριμμένο και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε ένα φύλλο Βηρυτού, πασπαλίζουμε με τη γέμιση και το σουρώνουμε. Βάζουμε όλα τα γεμιστά φύλλα στη φόρμα.

Έπειτα βάζουμε σε μπολ τα αβγά, το γάλα, το σπορέλαιο, το πιπέρι χτυπάμε ελαφρώς με ένα σύρμα και στο τέλος προσθέτουμε τη σόδα. Περιχύνουμε με το μείγμα του γάλακτος σιγά σιγά την πίτα, την αφήνουμε για 5-10 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και στη συνέχεια την ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.

πηγη:chefonair.gr/ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ/andro.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου