Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Αλεξανδρινό ο… ντελάλης των Χριστουγέννων!


Το ευρύτερο του όνομα είναι αλεξανδρινό. Το αποκαλούν όμως και ποινσέττια, Χριστολούλουδο ή Αστέρι της Βηθλεέμ. Είναι ταπεινό αλλά και εντυπωσιακό. Όταν το βλέπουμε στολισμένο στα ανθοπωλεία αισθανόμαστε ότι τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Λειτουργεί σαν «ντελάλης» των γιορτινών ημερών. Ταυτόχρονα όμως είναι και πρωταγωνιστής τους.
Το αλεξανδρινό αποτελεί το «must» της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης μαζί με το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τις γιρλάντες, τα φωτάκια, αλλά και την κόκκινη κάλτσα κρεμασμένη στο τζάκι.
Μπορείτε να το βρείτε στην αγορά σε διάφορα μεγέθη και χρώματα. Μπορείτε να το βρείτε σε ροζ, κίτρινο, σχεδόν λευκό, βερικοκί και φυσικά σε κόκκινο όπως όλοι το γνωρίζουμε.
Προτιμήστε το για δώρο στην οικοδέσποινα του σπιτιού κατά την επισκεψή σας στη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Μυστικά φροντίδας:
Το αλεξανδρινό είναι ένας θάμνος εξωτερικού χώρου, μπορεί όμως άνετα να διαπρέψει και εντός σπιτιού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε κάποια μυστικά φροντίδας που έχουμε για εσάς.
  • Ένα αλεξανδρινό μην το τοποθετήσετε ποτέ σε πολύ φωτεινή θέση. Χρειάζεται να δέχεται φιλτραρισμένο φως, για παράδειγμα μέσα από κουρτίνα. Μπορείτε να το τοποθετήσετε και  μακριά από το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα σας.
  • Χρειάζεται ένα σημείο όπου δεν θα δέχεται υψηλές θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα κάντε του χώρο μακρυά από το τζάκι ή το καλοριφέρ.
  • Το αλεξανδρινό δέχεται ευχάριστα  το ξηρό περιβάλλον όπου παραμένει και ανθισμένο. Επομένως μην το καταβρέχετε.
  • Θέλει συχνό πότισμα, αλλά με μέτριες ποσότητες νερού.
  • Στα μέσα του φθινοπώρου ή αρχές Δεκεμβρίου φροντίστε το αλεξανδρινό σας να μένει σε πλήρες σκοτάδι για 14-15 ώρες την ημέρα. Μπορείτε να το σκεπάζετε και με μια μαύρη σακούλα το βράδυ και το πρωί να την αφαιρείτε. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχετε πιο κόκκινα φύλλα.
Πηγή:flowmagazine.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου