Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Σλοβενία:Λίμνη Μπλεντ


Η Σλοβενία αυτή η νεαρή δηµοκρατία,βρίσκεται µεταξύ Βαλκανίων, Κεντρικής Ευρώπης και Αδριατικής. 55 χλµ. ΒΔ της πρωτεύουσας Λιουµπλιάνα και µόλις 32 χλµ. από τα σύνορα µε την Αυστρία, η µικρή λίµνη Bled µε τα ήρεµα νερά της είναι ένα «διαµαντάκι».

Είναι το πιο δυνατό τουριστικό χαρτί της Σλοβενίας και ένα από τα ωραιότερα τουριστικά θέρετρα των Άλπεων. Το στολίδι των Ιουλιανών Ά
λπεων η λίμνη Bled φημίζεται πάνω απ’ όλα για το ειδυλλιακό φυσικό της τοπίο, για το θρυλικό νησί στη μέση της λίμνης, τα πολιτιστικά μνημεία όπως το κάστρο αλλά και τις πολλές δραστηριότητες που προσφέρει στους επισκέπτες.


Το οµώνυµο νησάκι είναι πολυφωτογραφηµένο και στο κέντρο του δεσπόζει ένα... αριστούργηµα, η εκκλησία της Κοίµησης της Θεοτόκου. 
Είναι του 17ου αιώνα, χτισµένη ωστόσο στη θέση παλαιότερου ναού, από τον οποίο σώζονται τοιχογραφίες. Το µπαρόκ καµπαναριό της των 52 µέτρων κερδίζει αµέσως τη µατιά µας, αποτελώντας την πινελιά της τελειότητας σε έναν «πίνακα» που φιλοτέχνησε η φύση!
Οι επισκέπτες έρχονται να δουν την εκκλησία και να σκαρφαλώσουν τον πύργο του ρολογιού αλλά η αληθινή ατραξιόν είναι η καμπάνα των ευχών,Σύμφωνα με το θρύλο, αν τη χτυπήσετε, οι ευχές σας θα πραγματοποιηθούν.

Αν κάποιος μπορεί να μείνει λίγες μέρες στην περιοχή θα απολαύσει μοναδικές ομορφιές που προσφέρει η φύση της Σλοβενίας. Γι’ αυτό όποιος φυσιολάτρης ενδιαφέρεται ας μελετήσει το επίσημο site της λίμνης Bled να πάρει ιδέες για εξορμήσεις και δραστηριότητες:


Πώς να πάτε: Αεροπορικώς για Λιουµπλιάνα µε Air Serbia (www.airserbia.com), µέσω Βελιγραδίου. Στη συνέχεια, θα πάρετε τρένο για το σταθµό Lesce Bled (49΄). Από εκεί η λίµνη απέχει 4 χλµ. Στο νησάκι θα πάτε µε pletna (είδος µεγάλης γόνδολας), στο πλαίσιο ενός σύντοµου trip (90΄).
Πηγή:ICONS TRAVELLERS/ra64.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου