Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Τι κάνεις όταν δεν έχεις τίποτα να φορέσεις

  No comments    
categories: 

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω!» μια φράση που λένε συχνά -αν όχι πάντα- οι περισσότερες γυναίκες όταν πρέπει να διαλέξουν ρούχα, παρά το γεγονός ότι η ντουλάπα σχεδόν αδυνατεί να χωρέσει τα πάρα πολλά ρούχα που έχουμε.
Το πρόβλημα αυτό σκοπεύει να λύσει το βιβλίο «I Have Nothing to Wear!» που με δώδεκα βήματα θα σας μάθει να οργανώνετε όχι μόνο την ντουλάπα σας αλλά κυρίως την ζωή σας ώστε να μην χρειαστεί να πείτε κάτι τέτοιο ποτέ ξανά.

Τα 10 λοιπόν βήματα είναι τα εξής:

1.Παραδεχτείτε ότι έχετε πρόβλημα. Σύμφωνα με το βιβλίο το να παραδεχτείτε ότι έχετε πρόβλημα και αγοράζετε μανιωδώς ρούχα, είτε γιατί είστε στεναχωρημένες είτε γιατί είναι περίοδος εκπτώσεων, είναι το πρώτο βήμα στη λύση του προβλήματος.



2.Συνειδητοποιείστε ποιοι είστε. Το βήμα αυτό έχει σκοπό να σας κάνει να ανακαλύψετε τον εαυτό σας και την προσωπικότητά σας. Δηλαδή, να συνειδητοποιήσεις τις ανάγκες τις καριέρας σου, τις ηλικίας σου και του σωματότυπού σου.

3. Να είστε αληθινές στον εαυτό σας. Στο βιβλίο αναφέρονται 6 κατηγορίες στυλ: κλασσικό, boho, σχολικό, fashionista, σέρφερ, και soccer mom (κλασσικό και καθημερινό στυλ). Σύμφωνα με τις συγγραφείς σίγουρα ανήκετε σε 1 από αυτές τις κατηγορίες. Βρείτε τη!


4. Βρείτε κάποιον υποστηρικτή. Το να βρείτε κάποιον που θα σας στηρίξει σε όλη την διαδικασία είναι από τα σημαντικότερα βήματα. Βρείτε λοιπόν κάποιον φίλο που ξέρετε ότι θα είναι δίπλα σας να σας δώσει στυλιστικές συμβουλές.

5. Κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα. Πετάξτε από την ντουλάπα σας όσα ρούχα δεν βαθμολογούνται από εσάς με 10/10. Σύμφωνα με τις συγγραφείς όσα ρούχα δεν είναι για δεκάρια είναι κυρίως αυτά που φορούσαμε την περασμένη δεκαετία όπως φούτερ και πόντσο.

6. Δώστε πίσω όσα ρούχα δεν χρειάζεστε. Επωφεληθείτε και κερδίστε χρήματα δίνοντας τα ρούχα που δεν θέλετε πια σε μαγαζιά με ρούχα από δεύτερο χέρι, κοινώς vintage shops ή σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

7. Οργανώνοντας ξανά την ντουλάπα. Το πιο σημαντικό βήμα της διαδικασίας είναι να οργανώσετε με τέτοιο τρόπο την ντουλάπα σας ώστε να βρίσκετε ευκολότερα τα ρούχα σας και να έχετε μεγαλύτερη όρεξη για να ντυθείτε.


8. Πειραματιστείτε. Από το εξής σας επιτρέπεται να πειραματιστείτε με την μόδα και να φορέσετε κάτι «τρελό».   

9. Κάντε «έξυπνα»marieclaire.gr ψώνια. Το προτελευταίο βήμα της διαδικασίας θα δείξει αν μπορείτε να εφαρμόσετε όσα μάθατε. Τα ψώνια σας από εδώ και πέρα θα πρέπει να γίνονται αργά και έξυπνα. Πάντα θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας αν αυτό που αγοράζετε αξίζει για 10.

10. Δουλέψτε, παίξτε και αγαπήστε την διαδικασία του ντυσίματος. Οι συγγραφείς του βιβλίου κάνουν μια ανακεφαλαίωση των προηγούμενων βημάτων και μας δίνουν χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούμε να ντυθούμε για συγκεκριμένες περιστάσεις όπως ένα ραντεβού.


Πηγή:marieclaire.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου