Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Πώς να φτιάξετε σπιτική πλαστελίνη


Γιατί να αφήσετε το παιδί να παίζει με έτοιμη πλαστελίνη του εμπορίου, τη στιγμή που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, από απλά υλικά, σπιτική πλαστελίνη. Βρήκαμε την τέλεια συνταγή, που κρύβει ένα μυστικό για έξτρα αφράτα αποτελέσματα. Δείτε ποια υλικά σας χρειάζονται και τι πρέπει να κάνετε.

Τι θα χρειαστείτε

¾ φλιτζανιού αλεύρι
¼ φλιτζανιού πούδρα για μωρά
¼ φλιτζανιού αλάτι
2 κουταλιές του γλυκού κρεμόριο (ή, αλλιώς, ταρτάρ)*
1 κουταλιά της σούπας baby oil
¾ φλιτζανιού νερό
Χρώμα ή τζελ ζαχαροπλαστικής
*Μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα με μπαχαρικά.

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο
Ανακατέψτε όλα τα στέρεα υλικά μαζί (αλεύρι, πούδρα, αλάτι, κρεμόριο). Στη συνέχεια, σε ένα κατσαρολάκι ανακατέψτε το μείγμα που φτιάξατε με το baby oil με το νερό και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Βάλτε το σκεύος στη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για λίγα λεπτά.
Βήμα 2ο
Ανακατέψτε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό προσθέστε λίγο νερό.
Η υφή του πρέπει να είναι κάπως έτσι:
Bήμα 3ο
Ανακατέψτε και σιγοβράστε μέχρι η πλαστελίνη να μην κολλάει στα δάχτυλά σας όταν την πιάνετε. Αν είναι κολλώδης, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι.
Βήμα 4ο
Όταν το μείγμα γίνει συμπαγές, χωρίς να κολλάει, «κατεβάστε» το από τη φωτιά και πλάστε την πλαστελίνη με λίγο αλεύρι, ώσπου να αποκτήσει λαστιχένια υφή.
Εναλλακτικά:
Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε όλα τα υλικά εκτός του χρώματος, σε ένα μεγάλο μπολ, να τα περιχύσετε με νερό βρασμένο στο βραστήρα σας και να ανακατέψετε μέχρι να αποκτήσει το μείγμα την απαραίτητη υφή.
Πηγή:mama365.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου