Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Μυστικά επιτυχίας για τέλειο γαλακτομπούρεκο και σωστό σιρόπιασμα.


Αρχικά, τα γλυκά ταψιού πρέπει να ψήνονται σε μέτριες θερμοκρασίες, για να προλαβαίνουν τα φύλλα να ψήνονται μέχρι μέσα. Με τον τρόπο αυτό, απορροφούν σωστά το σιρόπι τους. Ακόμα, ραντίζοντας με λίγο νερό την επιφάνεια του γαλακτομπούρεκου, με το ψήσιμο, τα φύλλα κρατάνε το σχήμα τους και δεν σηκώνονται. Επιπλέον, γίνονται πιο τραγανά.

Αν ψήσετε σε αέρα, χαμηλώστε κατά 20 βαθμούς το φούρνο, ψήστε στη μεσαία σχάρα και ελαττώστε το χρόνο ψησίματος. Στο τελευταίο τέταρτο ψήστε σε αέρα και κάτω αντίσταση, τοποθετώντας το ταψί στην κάτω σχάρα του φούρνου.

Ο χρόνος ψησίματος του γλυκού ποικίλει ανάλογα με το φούρνο. Στο τέλος, το γλυκό πρέπει να έχει ροδίσει ομοιόμορφα πάνω και κάτω, γιατί μόνο τότε θα έχουν ψηθεί σωστά τα φύλλα μέσα και μόνο τότε θα απορροφήσουν σωστά το σιρόπι τους.




Θυμηθείτε, επίσης, ότι σε αντίθεση με το μπακλαβά, το γαλακτομπούρεκο θέλει σιρόπιασμα με το ένα κρύο και το άλλο ζεστό (ζεστό γλυκό, κρύο σιρόπι ή κρύο γλυκό, ζεστό σιρόπι). Ξεκινήστε, λοιπόν, φτιάχνοντας το σιρόπι κι αφήστε το, όση ώρα ψήνετε το γλυκό, για να χλιαρύνει.

Η κρέμα του γλυκού δεν πρέπει να βράζει για πολύ ώρα, γιατί θα ψηθεί για περίπου μια ώρα. Με τις οδηγίες που σας δίνω, θα βγει αφράτη και τρεμουλιαστή.

Τέλος, στο σιρόπι αποφεύγω την γλυκόζη. Ο λόγος; Για να το προφυλάξω από την δημιουργία κρυστάλλων. Για αυτό και χρησιμοποιώ λίγο χυμό λεμονιού.

πηγη:argiro.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου