Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Τι πρέπει να ξέρετε για την μπαταρία του κινητού σας



Η μπαταρία των κινητών και η ισχύς τους είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που ενδιαφέρει τους χρήστες. Αυτό που μπερδεύει βέβαια πολλές φορές, είναι διάφοροι μύθοι σχετικά με τις μπαταρίες και πώς μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο η ζωή τους.

Δείτε μερικά πράγματα που ισχύουν ή δεν ισχύουν για την μπαταρία λιθίου του κινητού σας...

1. Φόρτιση όλη τη νύχτα

Ακόμη και αν έχεις ακούσει ότι όταν η φόρτιση φτάσει το 100% πρέπει το κινητό να βγει από την πρίζα αλλιώς η μπαταρία θα χαλάσει, αυτό δεν ισχύει. Οι μπαταρίες αυτές διαθέτουν «έξυπνα» κυκλώματα τα οποία διακόπτουν την τροφοδοσία της μπαταρία, μόλις αυτή έχει φορτίσει πλήρως. Αυτό σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του προσδόκιμου ζωής ή ακόμη και κίνδυνος έκρηξης.


2. Πρέπει να αφήνουμε την μπαταρία να εξαντλείται πριν τη φόρτιση

Πρόκειται ακόμη για ένα μύθο. Είναι καλύτερο να πραγματοποιείται μια φόρτιση την ημέρα όταν η μπαταρία είναι σε χαμηλά επίπεδα παρά να αφήνουμε την μπαταρία να εξαντληθεί. Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές στις μέρες μας, συμπεριφέρονται καλύτερα όταν είναι φορτισμένες παρά όταν εξαντλήσουν την ενέργεια που έχουν αποθηκευμένη και φορτίσουν πάλι από την αρχή.

3. Απαγορεύεται η χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια της φόρτισης

Αυτός ο μύθος αναφέρει επίσης συχνά ότι το κινητό μπορεί να... εκραγεί. Φυσικά και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη παράλληλη χρήση του κινητού κατά τη φόρτιση και σε περιστατικά με εκρήξεις που έχουν συμβεί, ο λόγος ήταν ο μη γνήσιος φορτιστής του κινητού.




4.Η ζωή της μπαταρίας θα επιδεινωθεί με τον καιρό;

Ναι, η μπαταρία χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου. Οι σύγχρονες μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι σχεδιασμένες να αντέχουν έναν ορισμένο αριθμό «κύκλων» - μια πλήρη χρήση της μπαταρίας. Όπως αναφέρει η Apple: «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 75% της μπαταρίας τη μέρα και μετά να την φορτίσετε πλήρως τη διάρκεια της νύχτας. Εάν χρησιμοποιείτε το 25% την επόμενη μέρα, θα έχει εκπληρωθεί συνολικά το 100% στις δύο μέρες, καταλήγοντας σε έναν κύκλο φόρτισης. Η διάρκεια ζωής των μπαταριών διαφέρει μεταξύ διαφορετικών συσκευών, αλλά έχουν συνήθως μεταξύ 300 και 500 πλήρεις κύκλους πριν φθάσουν το 70% της αρχικής τους ικανότητας - που ισοδυναμεί με ένα-δύο χρόνια της χρήσης».


5. Η απενεργοποίηση του Wi-Fi και του Bluetooth βελτιώνει την διάρκειας ζωής της μπαταρίας; Τι γίνεται με τη λειτουργία σε πτήση;

Το Wi-Fi και το Bluetooth δεν ξοδεύουν τόση μπαταρία όπως συνήθιζαν να κάνουν παλιότερα. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε επίσης τη λειτουργία πτήσης, αν δεν χρειάζεστε σήμα στο κινητό εξοικονομώντας έτσι μπαταρία. Και αν μπορείτε να συνδεθείτε με Wi-Fi να το προτιμάτε καθώς χρησιμοποιώντας 4G ή 3G τελειώνει η μπαταρία πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι χρησιμοποιώντας Wi-Fi.


6. Πώς αλλιώς μπορώ να «σώσω» τη μπαταρία μου;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν για να μειωθεί η μπαταρία την οποία το τηλέφωνο χρησιμοποιεί έτσι ώστε αυτή να διατηρηθεί για μεγαλύτερο διάστημα και να επιδεινώνεται με πιο αργούς ρυθμούς.

Μεταξύ αυτών γίνεται με τα εξής:
Χαμηλώνοντας τη φωτεινότητα της οθόνης
Απενεργοποιώντας την τοποθεσία και τις εφαρμογές στο φόντο εφαρμογών που δεν χρειάζεστε. Το να μην κλείνεις τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς και να τις αφήνεις σε αδράνεια στην πραγματικότητα καταναλώνεις περισσότερη μπαταρία.


πηγη:offsite.com.cy/news.gr









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου