Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Βιβλία που ξεκινούν από 1€ σε ηλεκτρονικά και «κανονικά» ράφια ανά την Αθήνα


Τόσο πολλά βιβλία (που θέλετε να διαβάσετε) τόσο λίγα λεφτά (διαθέσιμα για έξοδα). Σας καταλαβαίνουμε. Γι’ αυτό ψάξαμε και βρήκαμε διευθύνσεις, ηλεκτρονικές και μη, που φυλάνε στα ράφια τους κρυμμένους θησαυρούς: Βιβλία μεταχειρισμένα αλλά σε καλή κατάσταση, παλιά με κιτρινισμένες σελίδες και εκείνη την χαρακτηριστική μυρωδιά, εκτός κυκλοφορίας, ή απλώς σε προσφορά, που ξεκινούν από μόνο 1€. Καλές αναγνώσεις!
Στον Πελαργό (Ιπποκράτους 75, τηλ.: 210 3392359): Σε αυτό το πανέμορφο παλαιοβιβλιοπωλείο της Ιπποκράτους βρίσκουμε παλιά, εξαντλημένα και μεταχειρισμένα βιβλία σε εκπληκτικές τιμές. Ενδεικτικά, τα Ανεμοδαρμένα Ύψη στην πανόδετη έκδοση του Ίκαρου του 1960, στα 15€, και η Μικρή Φιλοσοφία του Έρωτα του Αλαίν Ντε Μποτόν στα 5€. Το βιβλιοπωλείο είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Σάββατο 10.00-16.00, και απογεύματα κατόπιν ραντεβού.

Στο παλαιοβιβλιοπωλείο Ν. Χρυσός (Χαριλάου Τρικούπη 63 & Δερβενίων, τηλ.: 210 3631821): Από 1€ ξεκινούν εδώ τα βιβλία, τα οποία θα βρείτε και στο άριστα οργανωμένο e-shop, χωρισμένα ανά κατηγορία (αμερικανική λογοτεχνία, ρωσική λογοτεχνία, επιστήμες, Ιστορία, ξένες γλώσσες, αστυνομικά μυθιστορήματα, λογοτεχνία τρόμου, μεταξύ πολλών άλλων). Το site διαθέτει, επίσης, και μια εύχρηστη μηχανή αναζήτησης, για την περίπτωση που ψάχνετε ένα συγκεκριμένο βιβλίο. Τα έξοδα αποστολής είναι 5,50€, όσα βιβλία και αν αγοράσετε. Ενδεικτικά, εδώ βρήκαμε τα Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα του Πασκάλ Μπρυκνέρ, σε έκδοση του 1993, στα 5€, και την Τριαντάχρονη Γυναίκα του Ονορέ Ντε Μπαλζάκ σε έκδοση του 1986 στα 3,50€.


Στο TaBiblia.gr (Καποδιστρίου 16, Πειραιάς, τηλ.: 210 4179237): Από μόλις 1€ ξεκινούν τα παλιά και μεταχειρισμένα βιβλία σε αυτό το παλαιοβιβλιοπωλείο του Πειραιά, που έχει τον κατάλογό του και online, και στέλνει βιβλία με αντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα –και μάλιστα χωρίς έξοδα αποστολής, για παραγγελίες πάνω από 15€. Βρήκαμε, για παράδειγμα, το Junky του Ουίλιαμ Μπάροουζ από τις Εκδόσεις Απόπειρα του 1983 με 5€ κι αυτή την δερματόδετη έκδοση του Για Ποιον Χτυπά η Καμπάνα του Χέμινγουεϊ με 14€.

Στην Πολιτεία (Ασκληπιού 1-3 & Ακαδημίας, τηλ.: 210 3600235): Μέχρι και 85% από την αρχική τιμή φτάνουν οι εκπτώσεις στο ηλεκτρονικό κατάστημα ενός από τα πιο αγαπημένα βιβλιοπωλεία της Αθήνας –τις βρίσκετε συγκεντρωμένες εδώ. Ενδεικτικά, η Ουρανόπετρα του Γιάννη Καλπούζου διατίθεται με έκπτωση 60%, στα 7€, και η Ιστορία της Πορφυρής Δούλης της Μάργκαρετ Άτγουντ στα 6,92€. Τα έξοδα αποστολής για αγορές πάνω από 30€ είναι δωρεάν, ενώ στο πακέτο σας θα βρείτε πάντα δωράκι μερικούς από τους διάσημους σελιδοδείκτες της Πολιτείας, με λεπτομέρειες από έργα ελλήνων ζωγράφων.

Στο book bazaar του Public: Επιλέγετε κατηγορία (ελληνική λογοτεχνία, μεταφρασμένη λογοτεχνία, αστυνομικά μυθιστορήματα, Ιστορία, φιλοσοφία, πολιτική και πάει λέγοντας) και χαζεύετε… σελίδες επί σελίδων βιβλίων με έκπτωση που φτάνει το -74%. Βρήκαμε, για παράδειγμα, την Χαρά της Ζωήςτου Εμίλ Ζολά από τις Εκδόσεις Οξύ με 4,80€ και τις Νύχτες με Ουρά του Αντώνη Σουρούνη από τις Εκδόσεις Καστανιώτη με 4,99€. Τα έξοδα αποστολής είναι δωρεάν για αγορές πάνω από 29€, ενώ αν προτιμάτε μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα καταστήματα Public για να κάνετε κράτηση του βιβλίου, και να περάσετε να το παραλάβετε από εκεί (δωρεάν, φυσικά).



Στην Πρωτοπορία (Γραβιάς 3-5, 10678, Πλατεία Κάνιγγος, τηλ. 210 3801591): Από 1,50€ ξεκινούν τα βιβλία-σε-προσφορά της Πρωτοπορίας, που αλλάζουν κάθε εβδομάδα, και συγκεντρώνονται εδώ. Πάνω αριστερά, μπορείτε να επιλέξετε την θεματική ενότητα της επιλογής σας, για να μην βρεθείτε… πελαγωμένοι ανάμεσα σε χιλιάδες βιβλία μαγειρικής αν αναζητάτε λογοτεχνία, ή το ανάποδο. Ενδεικτικά, βρήκαμε τον Πύργο του Κάφκα και τα Σταφύλια της Οργής του Στάινμπεκ, στις εκδόσεις της Ελευθεροτυπίας, στα 1,50€ και 2,90€ αντίστοιχα, και το Παντού και Πουθενά του Λουί Ντε Μπερνιέρ από τις Εκδόσεις Ψυχογιός στα 5,95€. Τα έξοδα αποστολής σε όλη την Ελλάδα είναι δωρεάν για αγορές άνω των 20€.

Στο Book Depository: Το καταπληκτικό με το Book Depository είναι ότι δεν έχει καθόλου έξοδα αποστολής, ακόμα και ένα μόνο βιβλίο να αγοράσετε. Ειδικεύεται, προφανώς, στα ξενόγλωσσα βιβλία, έχει όμως και κάποια (λίγα) ελληνικά. Αν κάνετε αναζήτηση, για παράδειγμα, με το όνομα ενός συγγραφέα, και εν συνεχεία από την αριστερή στήλη επιλέξετε στη λίστα Language το Greek, θα δείτε τα βιβλία του που είναι διαθέσιμα σε ελληνική μετάφραση. Τα βιβλία αποστέλλονται πάντα ένα-ένα, αμέσως μόλις είναι διαθέσιμα –εμείς δεν έχει χρειαστεί ποτέ να περιμένουμε παραπάνω από πέντε εργάσιμες.

πηγη:in2life.gr/Ηρώς Κουνάδη





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου