Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Σουφλέ μελιτζάνας με μοσχαράκι ραγού

  No comments    
categories: 



Το ραγού είναι ένα πιάτο που μας έρχεται από τη Γαλλία. Η ονομασία του προέρχεται από τη γαλλική λέξη ragoûter που σημαίνει "ανοίγω την όρεξη". Έχει πολλές εκδοχές και συνοδεύεται από διάφορα λαχανικά ανάλογα με την προτίμηση του καθενός.(tantekiki.blogspot.gr)

ΥΛΙΚΑ

Για το ραγού και τις μελιτζάνες

800. γρ μοσχάρι από χτένι ή από ελιά
3-4 μελιτζάνες
2 κρεμμύδια
½ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. γαρύφαλλο
1 φύλλο δάφνης
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
350-400 γρ. σάλτσα ντομάτας
130 ml κόκκινο κρασί 
250 ml νερό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι


Για την κρέμα

700 ml γάλα
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. ξερό βασιλικό
200 γρ. παρμεζάνα και έξτρα για το πασπάλισμα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ραγού

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε το κρέας. Το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε και αυτό. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη δάφνη και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το νερό και, μόλις πάρει μια βράση το φαγητό, κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 50’.

Για τις μελιτζάνες

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λάδι. Προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι και, όταν πάρουν χρώμα, τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για την κρέμα

Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε νερό. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα, πιπέρι και αλάτι. Προσθέτουμε τον ξερό βασιλικό και ανακατεύουμε. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά. Όταν πάρει βράση το γάλα, βάζουμε και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η κρέμα.

Για τη συναρμολόγηση

Θρυμματίζουμε το κρέας. Βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος μία στρώση από τις μελιτζάνες και τις καλύπτουμε με μια ποσότητα από το κρέας. Βάζουμε μια στρώση ακόμα από μελιτζάνες και από κρέας και ολοκληρώνουμε την διαδικασία με μια τελευταία στρώση από μελιτζάνες. Στο τέλος, καλύπτουμε με την κρέμα, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20-25’.


πηγη:megatv.com/Σιτινάς Ηλίας






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου