Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Μυστικά από καλές οικοδέσποινες για το πιο επιτυχημένο ρεβεγιόν


Απώτερος στόχος ενός γιορτινού καλέσματος είναι να περάσουμε όμορφες, ζεστές στιγμές. Με ανεβασμένη διάθεση, με γευστικά πιάτα και ποτά συντροφιά, μουσική, θετική ενέργεια.Πολλές φορές τα καλέσματα, ιδίως κατά την περίοδο των γιορτών, γίνονται «βραχνάς» για τα άτομα που τα οργανώνουν. Κούραση, μικρά (ή και μεγάλα παράπονα), άγχος, κάποιες φορές ακόμα και παρεξηγήσεις. Οι οικοδεσπότες και οι οικοδέσποινες τις ημέρες πριν το κάλεσμα βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση για να είναι όλα έτοιμα. Ενώ πιστεύουν ότι έχουν οργανώσει τα πάντα και όλα είναι στην εντέλεια, έχουν παρακάμψει μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν την διαφορά και στέψουν το ρεβεγιόν με επιτυχία.

Το άγχος κάποιες φορές είναι δημιουργικό, αλλές απλά καταστροφικό. Τι κάνουν οι οικοδέσποινες που δεν αγχώνονται και όλα τους πάνε περίφημα στην οργάνωση του καλέσματος; Η απάντηση είναι ότι έχουν και εκείνες τα δικά τους μυστικά, που αν τα ακολουθήσεις κι εσύ θα αφήσεις τους καλεσμένους σου με τις καλύτερες εντυπώσεις


1) Προσπαθούν να κάνουν τους καλεσμένους να νιώσουν οικεία: Πολλές φορές δεν είναι εύκολο να αποφύγεις καλέσματα με πολύ κόσμο (και ανθρώπους άγνωστους μεταξύ τους). Φρόντισε να «ομαδοποιείς» τα άτομα, να κάθονται μαζί άτομα που μπορεί (έστω λίγο, αν όχι πολύ) να γνωρίζονται μεταξύ τους. Έτσι θα νιώσουν όλοι όσο πιο άνετα γίνεται. Αν βλέπεις κάποιον εντελώς μόνο του, φρόντισε να ασχοληθείς μαζί του.

2) Σε κάθε τραπέζι φρόντισε αν υπάρχει ένα τιρμπουσόν για το άνοιγμα των μπουκαλιών κρασιού και μπύρας. Έτσι ο καθένας θα μπορεί να γεμίζει το ποτήρι του χωρίς να έχεις εσύ το άγχος να το γεμίζεις συνεχώς. Θα γλιτώσεις πολύτιμο χρόνο.

3) Γιατί όχι και «έτοιμα» πιάτα;: Πολλές νοικοκυρές έχουν τον φόβο μήπως αφήσει κακή εντύπωση το να προσφέρουν κάποιο πιάτο που δεν έχουν ετοιμάσει οι ίδιες. Το γιορτινό τραπέζι θέλει ποικιλία αλλά δεν είσαι chef για να φτιάχνεις τα πάντα τέλεια. Αν κάτι ξέρεις ότι δεν θα σου πετύχει, ή δεν έχεις χρόνο να το φτιάξεις, μην διστάσεις να το παραγγείλεις.

4) Μουσική, κεφάλαιο σημαντικό: Διαμορφώνει όμορφη ατμόσφαιρα και είναι απαραίτητη για να περάσουν καλά οι καλεσμένοι σου. Μην την αφήσεις στην τύχη της! Διάλεξε τραγούδια για όλα τα γούστα που βέβαια σου αρέσουν και σένα.

5) Θέση για τα πανωφόρια των καλεσμένων: Πολύ σημαντικό να την έχεις διευθετήσει ώστε να μην αποσυντονιστείς τελευταία στιγμή.

6) Φρέσκα λουλούδια: Αποπνέουν κομψότητα στο χώρο, δείχνουν ότι έχεις προσέξει τις λεπτομέρειες και «αγκαλιάζεις» τις γωνιές του σπιτιού με αγάπη.

7) Μην ξεχνάς τον εαυτό σου: Πριν έρθουν οι καλεσμένοι σου βάλε ένα ποτήρι κρασί και χαλάρωσε. Όταν είσαι συνεχώς αγχωμένη και σφιγμένη, δείχνεις κάθε άλλο παρά κομψή. Μην ξεχνάς ότι έχεις καταβάλει προσπάθεια για να πάνε όλα καλά και αξίζεις επιβράβευση σε κάθε περίπτωση.

Πηγή: bovary.gr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου