Δεν υπάρχει ομοφωνία επάνω στο θέμα της προέλευσης της ονομασίας του μπισκότου. Κάποιοι λένε πως προήλθε από τη γαλλική λέξη or (= χρυσός), επειδή εκείνη την εποχή τα μπισκότα τυλίγονταν σχεδόν πάντοτε σε χρυσόχαρτα.
Μερικοί άλλοι λένε πως η ονομασία προήλθε από μεταφορά στα λατινικά της ελληνικής λέξης ωραίο, επειδή τα μπισκότα αυτά είναι νόστιμα και πολύ ευχάριστα στη γεύση, και κάποιοι άλλοι από την ελληνική λέξη όρος (βουνό) επειδή στην πρώτη παρτίδα που λανσαρίστηκε στην αγορά τα μπισκότα είχαν σχήμα το οποίο έμοιαζε με λόφο.
Πάντως πιθανότερη εκδοχή είναι ότι αυτή την ονομασία μπορεί να την προφέρει πανεύκολα ο κόσμος, επειδή είναι μικρή και τα δύο «o» τα οποία βρίσκονται στα δύο άκρα αντιπροσωπεύουν το σχήμα των μπισκότων το οποίο είναι κυκλικό και η συλλαβή re η οποία βρίσκεται ανάμεσά τους είναι παρμένη απ' τη γαλλική λέξη crème (κρέμα).
Εύκολη, γρήγορη, οικονομική και φανταστική τούρτα με Oreo!
Υλικά
3 συσκευασίες μπισκότα γεμιστά
Για τη σοκολατένια κρέμα
1½ λίτρο γάλα φρέσκο
150 γρ. ζάχαρη
130 γρ. κορν φλάουρ
200 γρ. βούτυρο
300 γρ. κουβερτούρα
1 βανίλια
Για την επικάλυψη
1 κουτί φυτική σαντιγί
1 ζαχαρούχο γάλα
1 συσκευασία μίνι μπισκότα γεμιστά
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τη μια συσκευασία γεμιστά μπισκότα, δηλαδή, την κρέμα από το μπισκότο. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να θρυμματιστούν.
Σπάμε τις άλλες δυο συσκευασίες σε χοντρά κομμάτια. Στρώνουμε σε τετράγωνο πυρέξ τα σπασμένα μπισκότα.
Για την κρέμα με σοκολάτα
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα . Ψιλοκόβουμε το βούτυρο.
Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη βανίλια. Κρατάμε 1/2 λίτρο και αραιώνουμε το κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πυκνώσει η κρέμα. Μόλις δέσει ελαφρά αποσύρουμε.
Αμέσως ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και την γέμιση από τα μπισκότα. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα σπασμένα μπισκότα.
Για την επικάλυψη
Χτυπάμε την φυτική σαντιγί με μίξερ χειρός να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν αφρατέψει το μίγμα προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Το στρώνουμε πάνω στην κρέμα σοκολάτας.
Παγώνουμε το γλυκό για δυο ώρες.
Πασπαλίζουμε με μίνι μπισκότα και σερβίρουμε.
Χωρίζουμε τη μια συσκευασία γεμιστά μπισκότα, δηλαδή, την κρέμα από το μπισκότο. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να θρυμματιστούν.
Σπάμε τις άλλες δυο συσκευασίες σε χοντρά κομμάτια. Στρώνουμε σε τετράγωνο πυρέξ τα σπασμένα μπισκότα.
Για την κρέμα με σοκολάτα
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα . Ψιλοκόβουμε το βούτυρο.
Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη βανίλια. Κρατάμε 1/2 λίτρο και αραιώνουμε το κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πυκνώσει η κρέμα. Μόλις δέσει ελαφρά αποσύρουμε.
Αμέσως ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και την γέμιση από τα μπισκότα. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα σπασμένα μπισκότα.
Για την επικάλυψη
Χτυπάμε την φυτική σαντιγί με μίξερ χειρός να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν αφρατέψει το μίγμα προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Το στρώνουμε πάνω στην κρέμα σοκολάτας.
Παγώνουμε το γλυκό για δυο ώρες.
Πασπαλίζουμε με μίνι μπισκότα και σερβίρουμε.
πηγη:argiro.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου