Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Το pcsteps.gr μας προτείνει τα καλύτερα δωρεάν antivirus στην αγορά!


Μια μόλυνση από ιό μπορεί να είναι από μια απλή ενόχληση μέχρι καταστροφική για τα αρχεία, τα password, και τον αριθμό της πιστωτικής μας. Όσο προσεκτικοί κι αν είμαστε, ένα καλό antivirus είναι ζωτικό για την προστασία των Windows. Δείτε τα καλύτερα δωρεάν antivirus στην αγορά.

Η επιστημονική μέθοδος στην κατάταξη των antivirus

Για να ξεχωρίσουμε τα καλύτερα δωρεάν antivirus αυτή τη στιγμή στην αγορά, εμπιστευτήκαμε τις πιο πρόσφατες μετρήσεις των παρακάτω ανεξάρτητων εργαστηρίων:

Τα Καλύτερα Δωρεάν Antivirus για το 2017

Τα παρακάτω δωρεάν antivirus κατάφεραν να ξεχωρίσουν καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, και να βραβευτούν για την απόδοση και τις επιδόσεις τους.
Bitdefender Antivirus Free Edition
Η Bitdefender σάρωσε τα βραβεία στις αναφορές όλων των εργαστηρίων. Για άλλη μια χρονιά είναι στην κορυφή της προτίμησής μας.
AV-Comparatives

Στις δοκιμές του AV-Comparatives, η Bitdefender πέτυχε το μέγιστο βαθμό Advanced+ σε όλα τα test του 2016. Ισοβάθμησε μαζί με το
 Kaspersky και το Avira και βρίσκεται ανάμεσα στα Top Rated προϊόντα της δοκιμής.
Για πρώτη φορά φέτος, η Av-Comparatives εισήγαγε τη διάκριση "Outstanding Product" (εξαιρετικό προϊόν), την οποία κέρδισαν οι προτάσεις της Bitdefender και του Kaspersky Lab.


Ουσιαστικά, το Bitdefender και το Kaspersky ισοβάθμησαν με το Avira, που ήταν το προϊόν της χρονιάς με βάση το AV-Comparatives.

Επειδή όμως δεν ήταν δυνατόν τρία antivirus να είναι "το προϊόν της χρονιάς", πρόσθεσαν το "Outstanding Product" για να μην αδικήσουν το Bitdefender και το Kaspersky.

Πέραν τούτου, η Bitdefender πήρε βραβείο στις περισσότερες από τις επιμέρους κατηγορίες:
  • Χρυσό βραβείο στο Real-World Protection, για την παροχή προστασίας σε πραγματικές συνθήκες
  • Αργυρό βραβείο στις κατηγορίες Performance (απόδοση), File detection (εντοπισμός αρχείων), και μικρού αριθμού False Positives (εσφαλμένος εντοπισμός αρχείων ως μολυσμένα).
  • Χάλκινο βραβείο στο Malware Removal, για την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού.
AV-Test

Στις δοκιμές του AV-Test το Bitdefender κατέκτησε την κορυφαία βαθμολογία 6/6 με βαθμολογίες 100% σε όλες τις δοκιμές για την προστασία
στα Windows 10...
...6/6 στα Windows 8.1...
...και 6/6 στα Windows 7.
Στις επιμέρους δοκιμές για την απόδοση στο σύστημα - πόσο ελαφρύ είναι το Antivirus - στα Windows 10 και τα Windows 8.1 πήρε 5,5/6, ενώ στα Windows 7 πήρε άριστα 6/6.

Στο Usability, όσον αφορά την αποφυγή false positives και να εντοπίσει λανθασμένα ασφαλές λογισμικό σαν μολυσμένο, το προϊόν αρίστευσε με 6/6 σε όλα τα λειτουργικά.

Τέλος, η επαγγελματική έκδοση Endpoint Security κέρδισε
 το βραβείο της χρονιάς στο AV-Test για την απόδοσή του.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η mobile έκδοση του Bitdefender κέρδισε το βραβείο της καλύτερης εφαρμογής ασφαλείας για το Android.
Συμπέρασμα
Για μία ακόμα χρονιά, το Bitdefender αναδεικνύεται ως το κορυφαίο Antivirus στις δοκιμές των ανεξαρτήτων εργαστηρίων, για όλα τα λειτουργικά συστήματα.
Αν σε αυτό προσθέσουμε την δωρεάν τηλεφωνική τεχνική υποστήριξη στα Ελληνικά από την επίσημη αντιπροσωπεία

έχουμε μια υπερπλήρη πρόταση για την προστασία μας.

Να σημειωθεί πως οι δοκιμές των ανεξαρτήτων εργαστηρίων έγιναν με το
Bitdefender Internet Security. Οι αναγνώστες του PCsteps μπορούν να το δοκιμάσουν δωρεάν για 90 ημέρες.
Όμως, είναι σημαντικό να τονίσουμε πως και η δωρεάν έκδοση του Bitdefender χρησιμοποιεί την ίδια ακριβώς μηχανή εντοπισμού ιών.
Ο μόνος τρόπος με τον οποίο η δωρεάν έκδοση υστερεί έναντι των πληρωμένων εκδόσεων είναι πως το Internet Security παρέχει επιπλέον επιλογές, όπως το firewall, η ασφαλής πλοήγηση στο internet και η αποφυγή απατών, ο Password manager, και ο έλεγχος για το κατά πόσον είναι ασφαλές το WiFi μας.

Όμως η βασική προστασία από ιούς βρίσκεται στο ίδιο υψηλό επίπεδο, χωρίς συμβιβασμούς.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως η δωρεάν έκδοση του Bitdefender έχει επανασχεδιαστεί εκ βάθρων.

Πλέον είναι πιο σύγχρονη και χρηστική από ποτέ, ενώ επιπλέον μπορούμε εύκολα να δούμε το Quarantine και να προσθέσουμε εξαιρέσεις, που δεν ήταν δυνατόν στην παλιά έκδοση.

Κατεβάστε το
 Bitdefender Internet Security δωρεάν για 90 ημέρες
Κατεβάστε το δωρεάν antivirus Bitdefender Antivirus Free
Avira Free
Έχοντας κατακτήσει και φέτος αρκετές διακρίσεις, το Avira είναι μία από τις κορυφαίες προτάσεις για antivirus, όμως υστερεί όσον αφορά την τεχνική υποστήριξη, η οποία είναι διαθέσιμη μόνο επί πληρωμή.
AV-Comparatives

Στις δοκιμές του AV-Comparatives, To Avira έπιασε την κορυφαία βαθμολογία σε όλες τις δοκιμές.

Μάλιστα, ανακυρηχθηκε για πρώτη φορά προϊόν της χρονιάς εδώ και πάνω από τρία χρόνια.

Κατέκτησε επίσης αρκετά βραβεία:
Χρυσό βραβείο στις κατηγορίες Performance (απόδοση), File detection (εντοπισμός αρχείων)
Αργυρό βραβείο στις κατηγορίες Malware Removal, για την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού και το Real-World Protection, για την παροχή προστασίας σε πραγματικές συνθήκες

Δίκαια χαρακτηρίστηκε ως το προϊόν της χρονιάς 2016.

AV-Test
Στις δοκιμές του Av-test το Avira κατέκτησε την κορυφαία βαθμολογία 6/6 για την προστασία στα Windows 10...
...6/6 στα Windows 8.1...
...και 5,5/6 στα Windows 7.
Εξαιρετική απόδοση είχε όσον αφορά το πόσο επιβαρύνει το σύστημα, και την αποφυγή false positives.

Συμπέρασμα

Το μεγάλο μειονέκτημα του Avira είναι πως ο χρήστης δεν δικαιούται καθόλου τεχνική υποστήριξη από την εταιρεία, αν προκύψει πρόβλημα στο σύστημά του κατά τον καθαρισμό.

Για την ακρίβεια, η Avira διαθέτει ένα "Experts Market" στο οποίο οι χρήστες πρέπει να πληρώσουν για να έχουν τεχνική βοήθεια από τους "Ειδικούς".
Κατεβάστε το Avira Free

Avast! Free Antivirus

Ένα από τα γνωστότερα δωρεάν antivirus της αγοράς, το Avast είχε σχετικά πεσμένη απόδοση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά

AV-Comparatives

Το 2015, το Avast είχε πετύχει το Advanced+ σε πέντε από τις δοκιμές. Στις δοκιμές του AV-Comparatives κατά το 2016, η εφαρμογή κατέκτησε το Advanced+ σε πέντε από τις δοκιμές.

Όσον αφορά τα βραβεία, πήρε το αργυρό βραβείο για την απόδοσή του στο σύστημα.

AV-Test
Στο AV-Test, το Avast πήρε 6/6 όσον αφορά την προστασία
στα Windows 10...

...6/6 στα Windows 8.1...
Ενώ στο AV-Comparatives το Avast διακρίθηκε για την απόδοσή του, στο AV-Test πήρε αρκετά μέτριες κριτικές, με τη βαθμολογία του μεταξύ 3,5 και 4 στις τρεις εκδόσεις των Windows.


Πήγε όμως αρκετά καλά όσον αφορά την αποφυγή false positives.

Συμπέρασμα


Όπως φάνηκε από τις δοκιμές, η βελτίωση που έδειξε το Avast κατά το 2015 ήταν προσωρινή, και η παρουσία του το 2016 ήταν κατώτερη των προσδοκιών.

Όμως δεν παύει να είναι ένα αξιοπρεπές δωρεάν antivirus για την προστασία του υπολογιστή μας. Αν σας αρέσει καλύτερα σαν περιβάλλον από τις άλλες εναλλακτικές, θα ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες της ηλεκτρονικής ασφάλειας.
Κατεβάστε το Avast Free Antivirus
Αποκτήστε το Avast Internet Security
AVG Antivirus Free
Όπως και Avast, το AVG 

παρουσίασε σχετικά μειωμένη εικόνα το 2016 σε σύγκριση με το 2015.
AV-Comparatives

Στο AV-Comparatives το AVG κατέκτησε το Advanced+ σε τέσσερις από τις δοκιμές κατά τη διάρκεια του 2016. Το 2015 είχε μία παραπάνω επιτυχία Advanced+.

Όμως, για τη χρονιά που μας πέρασε το AVG πήρε περισσότερα και καλύτερα βραβεία.
Χρυσό στο Malware Removal για την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού
Χάλκινο για το Real-World Protection Test.
AV-Test

Στο AV-Test, το AVG πήρε 5,5/6 όσον αφορά την προστασία
 στα Windows 10...
...4,5/6 στα Windows 8.1...
Στην απόδοση πήρε 5,5/6 σε όλα τα λειτουργικά, ενώ ο εντοπισμός false positive ήταν 6/6 στα Windows 10 και 5,5/6 στις παλαιότερες εκδόσεις Windows.

Συμπέρασμα

Όπως και το Avast, το AVG δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του για το 2016. Αν όμως το προτιμάτε σαν περιβάλλον, δεν παύει να είναι ένα αξιοπρεπές δωρεάν antivirus.
Κατεβάστε το AVG Antivirus Free
Αξίζει το Microsoft Security Essentials / Windows Defender σαν δωρεάν antivirus?

Όπως πιθανώς να παρατηρήσατε, το Microsoft Security Essentials - που στα Windows 8.1 και Windows 10 το συναντάμε ως "Windows Defender" - έχει εξαιρετικά χαμηλή βαθμολογία στο AV-Test και δεν συμμετέχει καν στο AV-Comparatives.

Υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος που το δωρεάν Antivirus της Microsoft βρίσκεται εκτός συναγωνισμού, τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στον οδηγό του www.pcsteps.gr

πηγη:pcsteps.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου