Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Τυρόπιτα κανταΐφι με 3 τυριά

  No comments    
categories: 


Λεπτές και ελαστικές ίνες ζύμης, φτιαγμένες από εκλεκτό αλεύρι μπορούν να τυλίξουν τις γεμίσεις που θα επιλέξετε δίνοντάς τους μια τελείως διαφορετική εμφάνιση και γεύση. Ιδανικό για το παραδοσιακό καταΐφι και το εκμέκ, αλλά μη περιοριστείτε σε αυτό. Δοκιμάστε το χρησιμοποιώντας το με φαντασία και ανακαλύψτε ξανά τις δυνατότητες που σας προσφέρει τυλίγοντας μέσα του γεμίσεις με τυριά, γαρίδες και αλλαντικά.

Πριν χρησιμοποιήσετε το Καταΐφι αφήστε το να αποψυχθεί για τουλάχιστον 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου μέσα στη κλειστή συσκευασία του για να μη χάσει την υγρασία του. Μη προσπαθήσετε να ξετυλίξετε ένα φύλλο που δεν έχει αποψυχθεί πλήρως γιατί θα θρυμματιστεί. Αφού ανοίξετε τη συσκευασία διατηρήστε το σκεπασμένο με μια υγρή πετσέτα μέχρι να ολοκληρώσετε τη συνταγή σας.(kanaki.gr)

Μια πρόταση λίαν πρωτότυπη και νόστιμη. Μια τυρόπιτα στην οποία αντί για φύλλο θα χρησιμοποιήσουμε κανταΐφι.


Υλικά
1 πακέτο κανταΐφι
150γρ. βούτυρο φρέσκο
200γρ. κασέρι τριμμένο στον τρίφτη
200γρ. γραβιέρα τριμμένη στον τρίφτη
200γρ. φέτα, σε κομματάκια (με το χέρι)
αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ
2 μεγάλες κουτ. σούπας αλεύρι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 νεροπότηρο γάλα

Εκτέλεση
Φτιάχνετε πρώτα την μπεσαμέλ: σ’ ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε μέσα το αλεύρι. Σοτάρετε μέχρι να ξανθύνει το αλεύρι. Ρίχνετε μέσα το γάλα και ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε μέσα τα τριμμένα τυριά και τη φέτα, ανακατεύετε και δοκιμάζετε. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλάτι και οπωσδήποτε αρκετό πιπέρι.

Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 36εκ. και απλώνετε ομοιόμορφα αρκετό κανταΐφι παντού. Το πιέζετε ελαφρά με το χέρι να καθίσει. Αδειάζετε τη γέμιση των τριών τυριών και την απλώνετε ομοιόμορφα. Σκεπάζετε με αρκετό κανταΐφι από πάνω και πιέζετε και πάλι. Το ζεματάτε με το βούτυρο αφού πρώτα το ζεστάνετε πολύ καλά.

Το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 150°C πρώτα και κατόπιν ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνετε για περίπου 15 λεπτά επιπλέον ή μέχρι να πάρει ένα ρόδινο χρώμα.

Βγάζετε την πίτα από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και την κόβετε σε μικρά κομμάτια που σερβίρετε σε πιατέλα.


πηγη:olivemagazine.gr /Ηλίας Μαμαλάκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου