Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Πασχαλινά κουλουράκια:Πως θα φτιάξετε τα πιο τέλεια


Ώρα για πασχαλινά κουλούρια, μία από τις πλέον αγαπημένες λιχουδιές αυτής της περιόδου που αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους. Πάμε να δούμε μερικά μικρά μυστικά για ακόμα πιο τέλεια αποτελέσματα.

1. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

2.Είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε φρέσκο αλεύρι αντί για κάποιο πολυκαιρισμένο έτσι ώστε η ζύμη μας να πλάθεται πιο εύκολα και να φουσκώνει περισσότερο.

3. Για να μας βγουν τα κουλούρια μας τραγανά χτυπάμε αρκετή ώρα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και συνεχίζετε προσθέτοντας τα αβγά και τα υπόλοιπα υλικά. Στο ζύμωμα από την άλλη πρέπει να είσαστε φειδωλοί, μιας και τα κουλουράκια, όπως και όλες οι ζύμες που θέλετε να είναι τριφτές και αφράτες, θέλουν ελάχιστο ζύμωμα και το αλεύρι πρέπει να προστίθεται σταδιακά, προκειμένου να μπει τόσο όσο χρειάζεται για να ενωθεί με το βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Αν βάλετε όλη τη συνιστώμενη ποσότητα αλευριού, αλλά η ζύμη σας φαίνεται ότι δεν πλάθεται, μην προσθέσετε επιπλέον αλεύρι, απλά αφήστε τη για περίπου 30 λεπτά σκεπασμένη με πετσέτα να ξεκουραστεί.

4. Δεν αλλάζουμε τις αναλογίες των υλικών της συνταγής .

5. Τα πασχαλινά κουλούρια αγαπούν τα αρώματα των εσπεριδοειδών,γι’ αυτό μην παραλείψετε να προσθέσετε στο μίγμα ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού.



6. Όταν πλάθετε τα κουλούρια σας φροντίστε πάντα να παίρνετε ίσες, μικρές ποσότητες ζύμης έτσι ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Για να δώσετε το κλασικό σχήμα της πλεξούδας στα πασχαλινά κουλουράκια σας, θα χρειαστείτε να βάλετε χέρι.Παίρνετε μικρές ποσότητες από τη ζύμη, φροντίζοντας να παίρνετε όσο γίνεται ίδια ποσότητα κάθε φορά, και πλάθετε τη ζύμη σε κορδονάκια και κατόπιν τους δίνετε σχήμα πλεξούδας.Αν θέλετε μπορείτε να δώσετε στα κουλουράκια και τα μπισκοτάκια σας σχήμα χρησιμοποιώντας κάποιο κουπ πατ.

7.Αφού τελειώσετε με το πλάσιμο, τα τοποθετείτε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί , τα αλείφετε τα κουλουράκια με κρόκο αβγού και ψήνετεε ένα – ένα τα ταψιά στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.

8.Η σωστή αποθήκευση τα κρατάει τραγανά περισσότερο. Αφήνετε τα κουλουράκια να κρυώσουν καλά και τα φυλάτε σε μεταλλικά κουτιά ή πορσελάνινο σκεύος με καπάκι.

πηγη:icookgreek.com/olivemagazine.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου