Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Η διάρκεια ζωής των καλλυντικών μας

  No comments    
categories: 


Η ημερομηνία λήξης των skincare προϊόντων ποικίλει, καθώς το κάθε προϊόν είναι διαφορετικό.
Τα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς συνοδεύονται από ένα μικρό σύμβολο-αριθμό που ενημερώνει για το χρονικό διάστημα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το προϊόν αφού το ανοίξεις,συνήθως αυτό είναι 6, 12 ή 24 μήνες,για παράδειγμα 6Μ (6 months) και είναι η διάρκεια ζωής μετά το άνοιγμα.
Αν και αυτές οι ημερομηνίες είναι εξαιρετικά σημεία αναφοράς, ο τρόπος όμως, με τον οποίο αποθηκεύεις τα καλλυντικά σου μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη διάρκεια ζωής τους,έτσι είναι πολύ σημαντικό να παρατηρείς την υφή και το άρωμά τους για τυχόν αλλοιώσεις.

Tip: 
-Σημείωνε σε μια μικρή αυτοκόλλητη ετικέτα την ημερομηνία που άνοιξες κάποιο προϊόν πρώτη φορά και κόλλησέ τη στο πίσω ή κάτω μέρος της συσκευασίας.
-Τα οργανικά καλλυντικά, λόγω της φυσικής σύστασης πρέπει να τα διατηρείς στο ψυγείο.
-Τα καλλυντικά που εφαρμόζεις με πινέλα, για να τα διατηρείς καθαρά πρέπει να καθαρίζεις και τα πινέλα.
-Χρησιμοποίησε πινέλο για κραγιόν ώστε να μην συγκεντρώνει το προϊόν βακτήρια.

Μάσκαρα, μολύβια ματιών, eyeliner
Δεδομένου ότι αυτά τα προϊόντα έρχονται σε επαφή με τα μάτια μας, είναι καλύτερο να μην ρισκάρουμε με θέματα υγιεινής. Είναι πολύ εύκολο για τα βακτήρια να συσσωρευτούν σε αυτά τα προϊόντα και έτσι να μεταφερθούν στα μάτια. Γι αυτό το λόγο, καλό είναι να αλλάζεις τη μάσκαρα, τα μολύβια ματιών και τα υγρά eyeliners κάθε τρεις έως έξι μήνες.


Foundation, concealers
Οποιοδήποτε υγρό foundation και concealer χρησιμοποιείς μπορεί να έχει διάρκεια ζωής για περίπου ένα χρόνο. Ωστόσο, αλλαγές στο χρώμα ή τη φόρμουλα (πχ διαχωρισμός) σημαίνουν ότι ήρθε η ώρα να τα αντικαταστήσεις με νέα!

Κραγιόν, μολύβια χειλιών, lip gloss
Γενικά, τα προϊόντα για τα χείλη όπως τα κραγιόν, τα μολύβια χειλιών ή τα lip gloss μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περίπου ένα χρόνο. Και πάλι, αν αλλάξει κάτι στη σύνθεση ή μυρωδιά τους καλό είναι να τα αντικαταστήσεις με νέο. Plus: Αν θέλεις να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής το κραγιόν σου, μετά από κάθε χρήση μπορείς να το σκουπίζεις με ένα χαρτομάντηλο.

Πούδρες, ρουζ και bronzers
Οποιεσδήποτε πούδρες προσώπου, όπως bronzer και ρουζ, μπορούν να έχουν διάρκεια ζωής για περίπου ένα χρόνο. Εάν παρατηρήσεις, βέβαια, αλλαγή στην υφή τους, καλό είναι να τα τεστάρεις πριν τα βάλεις στο πρόσωπό σου.

Κρέμα προσώπου
Πέταξέ την μετά τους 6 μήνες ή και πιο νωρίς, αν δεις ότι υπάρχει αλλαγή στην υφή, τη μυρωδιά ή στο χρώμα της.

Make-up
Εάν είναι σε υγρή μορφή, ήρθε ο καιρός να πάρεις καινούργιο μετά τους 6 μήνες – εκτός αν είναι σε συσκευασία σωληναρίου με dispenser που αντέχει 2 μήνες επιπλέον. Τα make-up σε compact μορφή διατηρούνται καλά για 1 χρόνο.


πηγη:ladylike.gr/missbloom.gr/shape.gr/leclat.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου