Το ντούλθε ντε λέτσε, έγινε απαραίτητο συστατικό της γαστρονομικής κληρονομιάς της Αργεντινής, και σύντομα, η χώρα προσπάθησε να το διεκδικήσει ως τοπικό της προϊόν μέσω της UNESCO και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Όμως, δεν είχε υπολογίσει την Ουρουγουάη, η οποία είχε τον ίδιο σκοπό. Έτσι, σήμερα, και οι δύο χώρες μοιράζονται την… κηδεμονία του καραμελωμένου γάλακτος.
Φτιάξτε νόστιμο σπιτικό παγωτό καραμέλα με βελούδινη υφή και μάλιστα χωρίς παγωτομηχανή.
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε την κρύα κρέμα γάλακτος με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να δέσουν τα υλικά και να έχουμε μια σφιχτή και βελούδινη σαντιγί.
Ρίχνουμε τον ανθό αλατιού και τα αμύγδαλα. Με μαρίζ ανακατεύουμε τα υλικά να απλωθούν σε όλη τη σαντιγί.
Μεταφέρουμε το παγωτό σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων. Ισιώνουμε το παγωτό με τη μαρίζ. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Σερβίρουμε το παγωτό με αλατισμένη καραμέλα όσο είναι παγωμένο. Προαιρετικά γαρνίρουμε με λίγο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα που κρατήσαμε στην άκρη.
Πηγη:olivemagazine.gr/mamapeinao.gr
Υλικά
250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
1 πρέζα ανθός αλατιού
80 γρ. αμύγδαλα χοντροσπασμένα και καβουρδισμένα
Αναμειγνύουμε την κρύα κρέμα γάλακτος με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να δέσουν τα υλικά και να έχουμε μια σφιχτή και βελούδινη σαντιγί.
Ρίχνουμε τον ανθό αλατιού και τα αμύγδαλα. Με μαρίζ ανακατεύουμε τα υλικά να απλωθούν σε όλη τη σαντιγί.
Μεταφέρουμε το παγωτό σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων. Ισιώνουμε το παγωτό με τη μαρίζ. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Σερβίρουμε το παγωτό με αλατισμένη καραμέλα όσο είναι παγωμένο. Προαιρετικά γαρνίρουμε με λίγο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα που κρατήσαμε στην άκρη.
Πηγη:olivemagazine.gr/mamapeinao.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου