Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Πρασόπιτα με κιμά

  No comments    
categories: 

Από τις πιο ωραίες ηπειρώτικες πίτες, που έχει πάντα μια θέση στο καθημερινό, το κυριακάτικο ή το γιορτινό τραπέζι.



Υλικά

6 φύλλα χωριάτικα, για πίτες
1 κιλό πράσα καθαρισμένα, πλυμένα και ψιλοκομμένα
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή 250γρ. μοσχαρίσιο και 250γρ. χοιρινό κιμά
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
200γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
5 αβγά χτυπημένα ελαφρά
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού κανέλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι σε τρεις με τέσσερις κουταλιές σούπας λάδι για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξεχωρίσει ο κιμάς και να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτετε κανέλα, αλάτι και πιπέρι.

Τρίβετε τα πράσα με λίγο αλάτι και τα στραγγίζετε για να φύγουν τα περιττά υγρά.

Αναμιγνύετε σε μεγάλο μπολ τον κιμά, τα πράσα, το τριμμένο τυρί και τα χτυπημένα αβγά.


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώνετε τρία φύλλα σε λαδωμένο ταψί αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο και λάδι. Στρώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα. Ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο νερό και χαράζετε τα πάνω φύλλα σε λωρίδες της ίδιας διάστασης.

Αλείφετε την επιφάνεια με λάδι και βούτυρο και ψήνετε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά, μέχρι να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα.


Πηγή:olivemagazine.gr

Related Posts:

  • Τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια Αν και από την άποψη των υλικών η τάρτα είναι όπως και η πίτα, η διαφορά στην εμφάνιση –είναι ανοιχτή από πάνω και επομένως φαίνονται οι γαρνιτούρ… Read More
  • Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα Η Κεφαλονίτικη πίτα είναι μια πίτα που αποτελεί από μόνη της ένα κύριο πιάτο. Είναι πολύ νόστιμη και θα ενθουσιάσετε τους καλεσμένους σε κάθ… Read More
  • Κρεμμυδόπιτα από τη Λεσβο Μία ακόμη επιλογή για να εκμεταλλευτεί κανείς στην κουζίνα, ακολουθώντας τις παραδοσιακές λεσβιακές επιταγές, τη γλυκιά γεύση και το μοναδικό άρωμα… Read More
  • Νηστίσιμες πίτες Δεν υπάρχει υλικό που δεν μπορεί να γίνει πίτα. Επομένως και την εποχή που κάποιοι από εμάς θα ήθελαν να νηστέψουν ή έστω να δοκιμάσουν μια δια… Read More
  • Η πίτα της επόμενης ημέρας (Το πρωινό 26.12) Αξιοποιούμε τα υλικά από το γιορτινό τραπέζι για να φριάξουμε μια υπέροχη πίτα! Υλικά  1 μισοπαγωμένο φύλλο σφολιάτας του χ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου