Υλικά
½ κιλό χοιρινό σε κομμάτια.
1 κυδώνι σε μεγάλους κύβους
8 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 κρεμμύδι
1 φλ.λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσει.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το κρέας και το θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές, για 5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Κόβουμε το κυδώνι, σε μεγάλους κύβους και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Έπειτα βάζουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Αφού πάρει μία βράση, ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και αφήνουμε το φαγητό να χυλώσει, για 5-10 λεπτά.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη.
πηγη:chefonair.gr/Chef Νικόλα Μαλισιόβα
πηγη:chefonair.gr/Chef Νικόλα Μαλισιόβα
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου