Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Γιουβέτσι με μπεσαμέλ

  No comments    
categories: 


Αποτέλεσμα εικόνας για Γιουβέτσι με μπεσαμέλ


Τα ζυμαρικά είναι προϊόντα που παρασκευάζονται από σιμιγδάλι ή από αλεύρι ολικής αλέσεως μακαρονοποιίας, από σκληρό σιτάρι και νερό, χωρίς ζύμη, και τα οποία ξηραίνονται σε ειδικούς χώρους, μέχρις ότου αποκτήσουν την επιθυμητή περιεκτικότητα σε υγρασία.
Τα ζυμαρικά είναι από τα περισσότερο διαδεδομένα είδη διατροφής σε ολόκληρη σχεδόν την υφήλιο και ιδιαίτερα στις χώρες της Ευρώπης. 
Η εξάπλωση των ζυμαρικών οφείλεται στα αξιόλογα πλεονεκτήματα που έχουν ως είδη διατροφής, επειδή διατηρούνται εύκολα και για μακρό σχετικά χρόνο, μαγειρεύονται σύντομα, είναι εύπεπτα και τέλος είναι προσιτά, από απόψεως τιμής.

Ετοιμάστε αυτό το νόστιμο γιουβέτσι για την οικογένειά σας και απολαύστε το τόσο στο κυριακάτικο όσο και στο καθημερινό τραπέζι. Άλλωστε είναι μια εύκολη συνταγή, κατάλληλη για να αξιοποιήσουμε τον κιμά που μας περίσσεψε.

Υλικά συνταγής
(Mερίδες: 6)
500 γρ. κριθαράκι χοντρό βρασμένο και στραγγισμένο
1 δόση σάλτσα κιμά (βλ. συνταγή παστίτσιο)
2 φλ. τριμμένες φρέσκες ντομάτες
5 αβγά
1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
1 φάκελο μπεσαμέλ
500 ΓΡ. φρέσκο γάλα
500 γρ. ανθότυρο σε τρίμματα
    500 γρ. φέτα σε τρίμματα
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Εκτέλεση
    Σε λαδωμένο πυράντοχο σκεύος στρώνουμε το βρασμένο και στραγγισμένο κριθαράκι. 
    Στη συνέχεια το περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε. 
    Από πάνω στρώνουμε τη σάλτσα κιμά. 
    Περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες. 
    Χτυπάμε τη μπεσαμέλ με το γάλα, προσθέτουμε το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε να ενωθούν.
    Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα τα τυριά, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι. 
    Περιχύνουμε το γιουβετσάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20΄.
    Πρόταση: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον κιμά με κρέας

Πηγή:argiro.gr

Related Posts:

  • Πατάτα τριφτή Μια καταπληκτική συνταγή με πατάτες, η οποία μοιάζει με τηγανίτα πατάτας, απλώς είναι λίγο διαφορετική. Είναι ένα πιάτο που ταιριάζει με όλα τα … Read More
  • Ψωνίζουμε όστρακα και γαρίδες Χρήσιμες συμβουλές για να απολαύσουμε άφοβα τα σαρακοστιανά θαλασσινά. Το πιο σημαντικό στην περίπτωση των θαλασσινών είναι η σχέση εμπι… Read More
  • Σπανακοριζότο Στην Ιταλία, το ριζότο,(Ιταλικά: risotto ) τυπικά είναι το πρώτο πιάτο που προσφέρεται χωρίς συνοδευτικά πριν από το κυρίως πιάτο. Είναι από του… Read More
  • Μπακαλιάρος με κουρκούτι video Παρόλο που η περίοδος της Σαρακοστής αποτελεί παράλληλα και περίοδο νηστείας, η εκκλησία, επέτρεψε να υπάρχουν δυο ημέρες όπου θα επιτρέπεται η κ… Read More
  • Σαλάτα με πλιγούρι, ρόδι και πορτοκάλι Ετοιμάζουμε μια σαλάτα με τα χρώματα και τα αρώματα φρούτων και λαχανικών που σε συνδυασμό με το πλιγούρι γίνεται χορταστική γεμάτη βιταμίνες και φυτι… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου